Sveiki, spocēni un gardēži!
Te atkal es ar kārtējo recepti. Šoreiz ar veselīgām, sātīgām uzkodām, kas noderēs gan kā uzkoda pie aliņa, uzklātā galda papildinājums ballītēs, kā arī maizītes vietā pie zupām, otrajiem ēdieniem, utt.
Sveiki, spocēni un gardēži!
Te atkal es ar kārtējo recepti. Šoreiz ar veselīgām, sātīgām uzkodām, kas noderēs gan kā uzkoda pie aliņa, uzklātā galda papildinājums ballītēs, kā arī maizītes vietā pie zupām, otrajiem ēdieniem, utt.
Biezpiena - mārrutku uzkodām nepieciešams:
Biezpiens (600g)
Mārrutki (540g)
Dilles un pētersīļi (pēc izvēles)
Olas (2 gab.)
Milti (2 ēd. k.)
Ja ir vēlme pēc vēl sātīgākām uzkodām, var peivienot klāt sieru, kaltētus tomātus vai olīves! Vari ļaut vaļu fantāzijai!
Norādītais daudzums pietiek 2 pannām.
Jau pašā sākumā, varam sākt sildīt cepeškrāsni (nepieciešams 200-220 C, atkarībā no cepeškrāsns veida). Manā gadījumā gāzes cepeškrāsns - 220 grādi nepieciešami.
Bļodā ieliek biezpienu un mārrutkus (var izmantot mājās gatavotus mārrutkus vai jau gatavus nopirktus - jo rupjāki mārrutki, jo labāk, ja pērk, iesaku "KOK").
Pievieno zaļumus - daudzums pēc izvēles. Masu sajauc/samīca, iegūstot viendabīgu konsistenci.
Kad viss ir samaisīts - pievieno 2 ēdamkarotes miltu.
Pievieno 2 olas. Un iejauc olas un miltus masā.
Uz pannas izvieto ar rokām veidotus plācenīšus - paņem saujā masu un izspiež lieko sulu, masu padarot sausāku, bet ne pilnīgi sausu, lai turās kopā.
Tad liekam iekšā cepeškrāsnī - 200 - 220 grādos un cepam, kamēr iegūstam zeltaini brūnus plācenīšus (~25-30 minūtes).
Te arī gardais rezultāts no pirmās pannas, kamēr otra vēl gatavojas!
Mmm.. Gardi!
Te nu arī gala rezultāts, ne tikai plācenīšu izskatā, bet arī dažas bumbiņas uztaisīju, lai pa fikso var iemest mutē un apēst :)
Kā arī blakus vēl citi šodienas veikumi!
Interesanta kombinācija. Cilvēku izdomai nav robežu. Padārgs prieks ar pirktiem mārrutkiem, man mārrutki aug dārzā, jāpamēģina ar tiem.
Pamēģināju. Teikšu godīgi, man negaršoja. Pēc manām domām, sabojāts biezpiens, šis nebija manām garšu kārpiņām, bet vīram garšoja, lai gan viņam viss garšo Bet tas nenozīmē, ka raksts nav pelnījis plusu, tāpēc ķer
Būs jāpamēģina, Tev vienmēr kaut kādas dīvainas receptes, bet rezultats labs.