Svētku nedēļai ari vajazīgs kāds našķis, ko baudīt pie pēcpusdienas tējas. Izvēle krita uz veselīgo burkānu kēksu ar piedevām. Kas no tā iznāca, skaties bildēs!
Mans burkānu kēkss13
Te jau bļodā redzams maisījums, kas sastāv no glāzes nupat uz rupjās rīves sarīvēta svaiga nevārīta burkāna, glāzes applaucētu rozīņu un glāzes auzu pārslu.
Pievienoju pusglāzi miltu un sajaucu.
Saputoju 4 olas ar glāzi cukura un tējkaroti pašas gatavoto citrona-apelsīna garšvielu. Piesijāju divas glāzes miltu, kam piejaukta paciņa cepamā pulvera un vaniļas cukurs. Iecilāju olu masā sagatavoto burkānu masu. Pievienoju glāzi trekna skābā lauku krējuma un 2 ēdamkarotes augu eļļas. Visu samaisu, tad pievienoju vēl pēc vajadzības miltus kopā ar nažagalu sodas. Mīklai jābūt tik biezai, lai neizplūst.
.
Mīklas ir tik daudz, ka keksa formā tā nesaies. Vispirms piepildu mazo 12-kēksiņu formu. Te nodrebēja roka un bilde iznāca miglaina. Šajā bildes kreisās puses apakšā mazliet redz. Mazos kēksiņus lieku sakarsētā cepeškrāsnī cepties.
Otru mīklas daļu salieku lielajā kēksa formā, kas izziesta ar sviestu.
Te mazie kēksiņi izcepušies un izbiruši uz dvieļa. Lieku cept lielo kēksu. Tas cepsies gandrīz stundu. Tā gatavību pārbaudīšu ar skaliņu.
Viss šīs dienas cepums.
Lielo kēksu vēl karstu pārziežu ar krējuma un pūdercukura maisījumu. Kad krējums sasūksies kēksā, vēl pārkaisīšu bagātīgi ar pūdercukuru, jo kēksa mīkla nav stipri salda.
Mazuļi prasās, lai tos padekorēju. Mans labākais vārītais skābā krējuma krēms ar šokolādi man vienmēr ir ledusskapī, gaišaiskrēms - saputots krējums ar pūdercukuru un nelielu dzērveņu sīrupa piedevu. Svaigās dzērvenes arī vēl nav visas apēstas.
Lielais kēkss atdzisis un nokaisīts ar pūdercukuru.
Nākošo bildi vari pat neskatīt. Visu apsolīto jau parādīju.