Olas dzeltenumus atdala no baltumiem.Olas dzeltenumam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Puto,līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša,bet masas apjoms dubultojies.Olas baltumu saputo stingrās putās.Katliņā lej pienu un uzvāra,kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot,vāra vidēji biezu mannā putru.Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņu turpinām turēt uz lēnas uguns).Nepārtraukti maisot,katliņa saturam pievieno olbaltuma putas,apmēram pusminūti,turpinot kult,katliņu karsē.Jāuzmanās,lai nepiedeg buberts.Gatavo bubertu atdzesē. Atdzesētu bubertu pārlej ar atdzesētu dzērveņu mērci.
Gatavojam mērci;
Dzērveņu sulai(kas nedaudz atšķaidīta ar ūdeni) pievieno cukuru pēc garšas uzvara un maisot pievieno kartupeļu cieti kas atšķaidīta ar nelielu ūdens daudzumu,un vēlreiz uzvāra līdz sabiezē.
Sastāvdaļas;
Manna 60g
Piens mandeļu vai govs 300ml
Cukurs 30g
Vanilīna cukurs 1 tējkarote
Olas 2
Mērce;
Dzērveņu sula 100ml
Cukurs 20g
Kartupeļu cietes 8g