Tev savu recepti došu,
Lai sagaidi vasaru košu.
Ar ziediem un zālīti zaļu,
Un biezpiena maizi, kas neēd gaļu.
Un smaržos Tev mājas kā svētkos,
Bet māga nekritīs šašliku grēkos.
Lai mājai būtu svētku smarža, jācep kaut ko no rauga mīklas.
Tev savu recepti došu,
Lai sagaidi vasaru košu.
Ar ziediem un zālīti zaļu,
Un biezpiena maizi, kas neēd gaļu.
Un smaržos Tev mājas kā svētkos,
Bet māga nekritīs šašliku grēkos.
Lai mājai būtu svētku smarža, jācep kaut ko no rauga mīklas.
Sagriezu vēl pasiltu, ko nedrīkst darīt. Griezuma vietas nav līdzenas, bet garša nemainās.
Rauga mīklai: 0,4 l lauku piens, karote cukura, paciņa sausā rauga, 1/2 tējk. sāls, apm. 80 g Adažu baltie cūku tauki un milti. Raudzēju mīklu kā parasti.
Noplaucēju 250 g rozīnes un notecinu uz sieta.
400 g biezpienam izrīvēju kunkuļus un sajaucu ar 2 olām, 4 ēdk. cukura, 2 ēdk. skāba krējuma , 2 ēdk. mannu un paciņu vanilīna cukura.
2x uzraudzēto rauga mīklu lieku vienmērīgā kārtā uz plati, kam uzklāts cepampapīrs. Vienmērīgi izrullēju ar mīklas rullīti.
Rozīnes apviļāju ar miltiem, apm 1 ēdk. un piejaucu biezpiena masai
Ar sagatavoto biezpiena-rozīņu masu parklāju mīklu. Lieku cept vidējā temp. apmēram 30 min.
Mums dažiem biezpienmaize garšo ar kanēļa piedevu, pirms cepšanas aizmirsu uzkaisīt. Tagad karstai maizes pusei uzsmērēju skābā krējumā iemaisītu cukuru un malto kanēli, jo sauss tas varētu nobirt.
Nu jau visa māja smaržo pēc svētkiem. Gribas ārtāk gabaliņu nogaršot. Garšīgs! Šķiet, ka ši maize svētkus nesagaidīs. Būs jāatkārto ar rabarberiem, kas dārzā būs jau paaugušies.
Labu ēstgribu!. Radīsim paši sev svētku noskaņu.
!
Iesaku olas saputot atsevišķi - olas dzeltenumu ar biezpienu un cukuru un beigās iecilāt stingrās putās saputotus olu baltumus. Olas baltums lieliski paceļ biezpiena masu. :)