Sveiki visiem, tātad šoreiz makaroni ar sieru!!! Lielbritānijas recepte.
Nepieciešams:
sāls un melnie pipari
350 g makaroni
450 ml piens
50 g sviesta
3 ēdamkarotes kviešu miltu
2 tējkarotes sinepes
175 g siers
2 tomāti
Pagatavošana:
Katlā uzvāra ūdeni ar sāli. Ieber makaronus un vāra uz vidējas uguns pēc norādījumiem uz iepakojuma. Kad makaroni uzvārījušies, tos nokāšs un atstāj katlā.
Kamēr makaroni vāras, gatavo mērci. Katlā (citā) ielej pienu, ieliek sviestu un ieber miltus. Visu uzmanīgi karsē. Lēnām maisot, ļauj visam vārīties, kamēr masa sabiezē. Pievieno sinepes un vāra vēl minūti visu laiku maisot.
Sarīvē sieru. Pusi pievieno mērcei un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Tad mērci lejam klāt makaroniem un samaisam. Kad tas izdarīts, ņemam karstumizturīgu, seklu trauku un makaronus pārliekam tur. Tomātus plānās šķēlītes liek pa virsu. Un tad visu pārkaisa ar atlikušo sieru.
Uzkarsē cepeškrāsns augšējo daļu. Liekam trauku iekšā un cepam 2 minūtes zem uzkarsētās augšas līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
Man pašai mazliet prasījās vairāk sinepes. Kad taisīju izmantoju arī vairāk sieru, kaut kur 200 g. Šo ēdienu var pasniegt kopā ar bekonu. Es pati pasniedzu kopā ar vistu, bija garšīgi. Manuprāt tomātus arī var sagriezt nevis šķēlēs, bet mazākos gabaliņos, nu es nezinu tas kā kuram patīk. Pa virsu biju arī uzbērusi mazliet zaļumiņus, dilles, pētersīli un lociņus.