Tā mani zaķīši, pagājis mazliet laiciņš un uznāca luste uzgatavot kaut ko gardu...Atklājās, ka ledusskapī stāv biezpiens ar iztecējušu derīguma termiņu, līdz ar to šodienas ēdienkartē - BIEZPIENA BUMBIŅAS.
Mājās vecs biezpiens? Ķer recepti!36
JA arī Tev, manu mazo lasītāj, ir aizķēries vecs/svaigs biezpiens, vests no laukiem, kur visu vasaru esi pavadījis un aizmirsis, ka omīte ķešā ielikusi biezpienu, vai nu Tu tieši tagad skrien uz tirgu/veikalu pirkt biezpienu un citas sastāvdaļas, vispirms izlasi KO un CIK Tev vajadzēs...
Tātad:
800gr biezpiens;
1 glāze cukurs;
2-3 glāzes milti;
3 olas;
Pustējkarote sodas.
Pudele eļļas(atkarībā no katliņa lieluma var sanākt arī vairāk) - ņem vien to optimas ražojumu, jo vajag jau tikai apcept, un ja vairs neizmantosi to eļū, tad tāpat liesi ārā, lai nav skāde pa dārgo...
Rezultātā sanāk diezgan liela porcija, tā ka ja baidies no apresnēšanās vai ja zini, ka neapēdīsi tik daudz, tad raun vaļā pusporciju.
Biezpienu sajauc ar olām un cukuru, to samīca ar savām maigajām rociņām, kurām, iespējams, esi tikko veicis manikīru, bet mani tas neinteresē. Masa neizskatās diezko skaisti, bet samierinies - tā ir ērtāk un ātrāk
Kad esi izpildījis iepriekšējo punktu un nomazgājis rokas, tad vari pieslēgties šim punktam: pievieno miltus un sodu un atkal mīci. Kāpēc 2-3 glāzes? Jo divas ir obligātās glāzes, un tālāk skaties kāda ir mīklas masa - ja vari sataisīt bumbiņu un tā arī nemaina savu formu, tad ir ok, ja ir par šķidru, tad gāz klāt vēl trešo glāzi. Galvenais, lai nav ne par daudz, ne par maz miltu, savādāk sanāks baigi cietas, un to Tu, mazais pavārēn, nebūt negribi.
Tātad, gandrīz pēdējais "to do" : uzkarsē eļļu katliņā, bet nededzini un nepārvāri, savādāk mamma lamāsies par eļās daudzumu katliņā: tā, lai nosegtos bumbiņa un viņai būtu kur uzpeldēt, voobšem man sagāja manā aparātā pudele lētākās eļļas un āmen. Kamēr eļļa sildās, tikmēr sataisi bumbiņas - ne mazākas kā zaķa spiriņas, bet ne lielākas kā zirgābols. Kāpēc tā? Lai nebūtu ilgi jāvāra eļļā un lai viducis nebūtu jēls. Karoč pietiks ar aptuveni 2cm diametrā un būs ok.
Eļļa ir sakarsusi un droši vari pieslēgties cepšānai. NB - eļļa ir vāroša, tāpēc esi uzmanīgs ar to, kā arī izvairies no bērnu klātbūtnes pie plīts, visādas trakas lietas jau notiek pasaulē. Uzmanīgi liec bumbiņas eļļā, izvairoties no šļakatām utt. Process notiek dikti ātri, bet pēc visa principa bumbiņai jāapgriežas otrādies pašai, ja tā nenotiek, tad palīdzi! Nepārbrūnini, vajadzētu viņām būt vidēji brūnām, jebšu zeltaini brūnām. Kad ir apvārījušās no abām pusēm, tad ņem tik laukā un liec bļodā. Noņem provi, vai nav par jēlu - ja ir jēls viducis, tad vai nu pagriez mazāku jaudu plītij, vai arī taisi mazākas bumbiņas.
Finally, esi pabeidzis? Pārber ar pūdercukuru un barojies mans mazais spocēn. Gards našķis gan mājām, gan darba pusdienu pārtraukumam, gan ar ko pacienāt viesus. Recepte nudien ir paveca, visu cieņu manai Vecmāmiņai (lai viņai vieglas smiltis), kura man, mazai būdamai, rādīja visādus virtuves trikus, bet šitā manta mani nekad nav pievīlusi. Tā ka, mani draugi, gatavojiet un garšojiet...cerams, ka arī jums garšos, tāpat kā manai ģimenei, jo no šīm divām bļodām, kas sanāk no augšā norādītajiem ingredientiem, ir palikušas tikai pāris bumbiņas...Cheers spoki!