Aloha Esmu šodien klāt ar mājās gatavotu desiņu recepti. Man garšo desiņas, bet, palasot sastāvu veikalā nopērkamajās desiņās, mati ceļas stāvus. Ielasījos gudras receptes internetā un sakombinēju savējo. Pirmais piegājiens, protams, nav ideāls, bet vienalga garšo ļoooti labi. Ar katru nākošo reizi jāpielabo recete, līdz iegūšu īsto garšas buķeti. Tad nu sāksim
Mājās gatavotas desiņas15
Desiņām vajadzēs:
- 0,5kg maltu cūkgaļu (neliela daļa no tā speķis, lai desiņas sulīgākas)
- 0,5kg maltu teļa/liellopa gaļu
- 15-20g sāli
- 1g maltus melnos piparus
- 4 g cukuru
- 1 olu
- 3 ĒK biešu sulu
- 300ml pienu
- zarnas pildīšanai (aizmirsu ielikt kadrā)
Iesveram 0,5 kg maltu cūcīti un 0,5kg maltu telēnu.
Pievienojam sāli, piparus, cukuru. un samaisām.
Liekam masu iekšā virtuves kombainā (blenderī) un blenderējam kopā.
Pievienojam pienu, sakultu olu un biešu sulu. Un šajā brīdī es sapratu, ka ir par pilnu, tāpēc pusi noņēmu nost un blenderēju pa divām reizēm.
Tāda nu sanākusi masa. Ir palikuši kunkulīši, visu gluži neizdevās putriņā sablenderēt. Laikam šitā uzparikte nav domāta tādiem darbiem.
Nedaudz pielaboju garšas buķeti ar sāli, pipariem un cukuru jo secināju, ka ir par maz. Šajā gadījumā jātaisa tik stipras, cik nu katram garšo.
Gatavā masa. Izskatās tāda nedabīgi sarkana, bet tas no biešu sulas.
Ņemam zarnu un izpūšam cauri gaisu, lai pārliecinātos, ka zarna ir vesela.
Mans lieliskais plāns uzmaukt zarnu uz viena štrumentiņa, kas iet klāt gaļas mašīnai, speciāli desu pildīšanai izgāzās, jo zarnas bija par šauru. Tad nu ņēmu to zaļo priekšmetu (dīvaini, bet es aizmirsu, kā latviski tas saucās) un uzmaucu zarnu virsū tam. Galu nosēju ar lina diegu un sāku pildīt.