Pēc ilgiem laikiem atkal kāds superoriģinālraksts manā profilā. Šoreiz tā būs lazanjas recepte. Recepte pati par sevi ir diezgan vienkārša (sastāvdaļu ir daudz, bet nav nekā sarežģīta), un rezultāts ir ļoti garšīgs. Nu ko, sākam!
Mājās gatavota lazanja16
Nepieciešamās sastāvdaļas (pirktas Rimi) : 1paciņa lazanjas plāksnīšu, 500g maltā gaļa, eļļa, pipari, 1 liels sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 400g biezpiena, raudene(izmantoju kaltēto), 600g mocarellas siera, 200g Parmas siera, 2 olas, pētersīļi, baziliks(arī sausais), 1l tomātu mērces vai kečupa (var arī mazāk, bet tas atkarīgs no tā, cik plānojat izmantot).
Pannā ielejiet eļļau un atstājiet karsēties. Pa to laiku smalki sakapājiet sīpolu un ķiploku daiviņas. Kad tas ir izdarīts sīpolus un ķiplokus lieciet uz pannas un sautējiet 10 minūtes.
Pēc tam jāpievieno maltā gaļa, nedaudz pipari, raudene un baziliks. Sautē kamēr gaļa paliek brūna.
Pa to laiku smalki sakapā pētersīļus, un sagriež 200g mocarellas siera. To visu sajauc kopā ar biezpienu un olām.
Tagad gaļa jau ir gatava un to uz laiku var nolikt malā. Tagad jāsarīvē Parmas siers, un jāsagriež atlikusī Mocarella.
Tālāk jāņem forma un tajā jāielej un jāizklāj tik daudz tomātu mērces(kečupa), lai nosegtu visu apakšu. Pēc tam liek pirmo plāksnīšu kārtu. Tai pa virsu pusi no biezpiena masas un pusi no gaļas. Tagad arī var ieslēgt cepeškrāsni uz 175 grādiem.
Uzlej tomātu mērci. Uzber nedaudz Mocarellas un Parmas siera. Atkal liek plāksnītes, pa virsu atlikušo biezpienu un gaļu, ko pārkaisa ar sieru.
Uzliek vēl plāksnītes, kurām pa virsu liek tomātu mērci. Uzber visu atlikušo sieru, pārklāj formu ar foliju un liek cepties 30 minūtes.
Pēc 30 minūtēm noņem foliju un liek atpakaļ cepties vēl 10 - 15 minūtes.
Un šeit, jau viss gatavs, var likt uz šķīvja un ēst nost