local-stats-pixel fb-conv-api

Mājas fāstfuds – kotlešmaizes ar kartupeļiem.0

22 31

Mājas variācija par ātro ēdienu, ko visā pasaulē piedāvā atrās ēdināšanas restorāni. Ātrās ēdināšanas restorānu pārtika esot kaitīga (nu, ne jau tā, ka uzreiz pagalam); par to pat ir uzņemta filma. Un Mārtiņš Rītiņš teica, ka viņu kartupeļu smarža ir izstrādāta Chanel laboratorijā. Daži saka, ka tās kotletes esot no sojas. Bet neskatoties ne uz ko dažreiz kārojas uzēst maizīti ar gaļas vai vistas kotletēm + kartupeļi. Mājās pagatavotais ātrais ēdiens pārvēršas par lēno ēdienu. Un par garšīgu! Un jūs precīzi zināt, ko jūs ēdat. Un nav nemaz tik sarežģīti un ilgi pagatavot. Ilgākais un sarežģītākais ir uzcept kotletes. Bet, ja kotletes jau gatavas, tad viss ir vienkārši. Mēs izmantojam Latvijas sezonas preci. Tāpēc šī ir ziemas variācija. Vasarā, kad pieejami svaigi gurķi, svaigi tomāti, mēs izmantotu svaigos. Bet tad tā būtu vasaras variācija. Ir labi, ka mainās sezonas – katrā sezonā ir atšķirīgi garšīgi pārtikas produkti, ko varam izmantot.

Jums vajadzēs: kotletes, maizi balto vai rupjo pēc izvēles, salātlapas, majonēzi-tomātu mērci/pastu-sinepes pēc izvēles, sarkanā sīpola ripiņas pēc izvēles, marinētus gurķīšus, kartupeļus, krējumu, nedaudz eļļas cepšanai, sāli.

Pagatavošana: Nomazgājiet kartupeļus, ja jums ir pretenzijas pret kartupeļu miziņu, nomizojiet. Mēs miziņu nesmādējam un ēdam kā kuro reizi – citreiz ar, citreiz bez. Sagrieziet kartupeļus daiviņās un lieciet uz cepamās plāts. Pārlejiet ar eļļu nedaudz un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī uz vidējas uguns (ap 180 C – man joprojām bez termometra; tāpēc precīzi grādus nezinu; galvenais, lai nesadeg). Cepiet kamēr mīksti – apmēram 20 – 30 minūtes. Pēc laika izvelciet un ieduriet ar dakšiņu. Tas atkarīgs no šķirnes, no kartupeļu lieluma, plīts karstuma un tml. Varbūt jau varat pēc 15 min skatīties.

Kamēr kartupeļi cepas cepeškrāsnī (tas esot visveselīgākais to pagatavošanas veids), uztaisiet kotlešmaizītes un mērci. Kotlešmaizītēm ņemiet maizes šķēli, uzlieciet salātlapu, lai aiztur mērces un gurķu mitrumu un nesasūcas maizē. Tad uz salātlapas lieciet savas mīļās mērces. Mūsu gadījumā majonēzi un tomātu pastu. Tālāk marinētu gurķīšu šķēles, sarkanā sīpola ripiņas un kotletes.

Mērcei sarīvējiet marinētos gurķīšus uz rupjās rīves, noteciniet šķidrumu un sajauciet ar krējumu. Varat arī zilo sieru saspaidīt un sajaut ar krējumu, tad jums būs zilā siera mērce.

Kad kartupeļi gatavi, ņemiet ārā no plīts, lieciet uz šķīvja, pārkaisiet ar sāli, lieciet klāt kotlešmaizīti un mērci. Pasniedziet ar kefīru.

Un “voila!” – mājas ātrais ēdiens gatavs! Lai labi garšo!

Respekts Kristīnei!

22 31 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000