Ātri pagatavojams, neiedomājami sātīgs un gards paēdiens. Domājams, ka šis būs pa spēkam ikvienam, jo recepte ir vairāk kā elementāra.
Mājas fast food`s163
Nepieciešamās sastāvdaļas: saldētas bagetes, picas mērce, šķiņķis, vistas fileja, tomāti, marinēti gurķi, sīpoli, siers, mazliet eļļa, garšvielas (fajita spice mix, dažādi pipari, sāls). Protams, var izmantot arī nesasaldētas bagetes, bet šīs man patīk tālab, ka jau ir piepildītas ar zaļumu-ķiploku sviestu. Tās var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā pa mazām naudiņām – iepakojums ar divām bagetēm izmaksāja ~70 sant.
Vistas filejas jāsagriež garenās strēmelītes, jāapkaisa ar garšvielām, kā arī jāpielej mazliet eļļa, tad jāsamaisa un jāļauj „ievilkties”. Pēc tam filejas gabaliņi jācep uz pannas, kamēr gatavi. Kad tas izdarīts, var jau likt bagetes krāsnī – lai sasalušais sviesta pildījums varētu sākt kust.
Kamēr bagetes karsējās, jāķeras pie pārējiem griešanas darbiem. Gurķus un tomātus jāsagriež vidēja biezuma šķēlītēs, sīpolus gan vajadzētu sašķēlēt plānās ripās.
Arī šķiņķis jāgriež plānās šķēlītēs, lai to būtu vieglāk salikt bagetēs. Būtu ieteicams izmantot šķiņķa gabalu, kam klāt mazliet taukumiņš – tad paēdiens sanāks sulīgāks. Kad ar gaļu tikts galā, tad var ķerties pie siera rīvēšanas.
Kad bagetes jau kādas 8-10 min. Cepušās, tad tās jāņem ārā no cepeškrāsns un jāļauj tām nedaudz padzist. It kā jau varētu iztikt ar tiem slīpajiem iegriezumiem, bet man patīk tās iegriezt vēl gareniski, lai vairāk labumus varētu iekšā salikt J .
Kad bagetes sagrieztas, tad iegriezuma vietās jāiepilda picas mērce. Ja nav pašu gatavota, tad var izmantot jebkuru veikalā nopērkamo, kas labāk garšo, tikai vēlams, lai mērce būtu bieza.
Turpinām pildīt maizes – liekam tajās vistas fileju, šķiņķi, tomātus un gurķus. Un nevajag baidīties, ka pildījumam vietas par maz – droši tik jāstūķē iekšā!
Beigās vēl jāatrod vietiņa, kur kādu sīpolu riņķi iestarpināt un jāpārkaisa ar sieru.
Kad bagetes piepildītas, tās jāliek atpakaļ cepeškrāsnī un jāgaida, kamēr tās izsils un izkusīs siers. Tikmēr, protams, jāielej alutiņis....