local-stats-pixel

Mājas alus5

26 0

Sastāvdaļas apiņi, tirs udens, iesala sīrups,raugs vai ieraugs Pagatavošana: 180 min.

Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas

sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.

26 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://receptes.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

Pirmo reizi dzirdu, ka labs alus no šādām sastāvdaļām varētu sanākt. :)

0 0 atbildēt

Nav slikts! emotion

0 0 atbildēt

par alus recepti Latvijā minusu dabūt nevar:D

0 0 atbildēt