Tā kā tikai daži piensaimnieki drīkst savu sieru saukt par Jāņu sieru, sauksim šo par Līgas sieru. Nav noslēpums, ka Jāņi un Līgo svētki tuvojas. Laiks sieru taisīt! Protams, šo sieru var arī taisīt kaut pašā Līgo svētku rītā un ēst vēl siltu, bet es jau pasteidzos, lai siers ir mazliet nogatavināts. Prove arī noņemta jau- baigi labais! Katru dienu kaut tādu ēst.
Sastāvdaļas:
Pilnpiena biezpiens 1kg (jo treknāks, jo labāks. Nepavisam neder diētiskais biezpiens);
Piens 3l (arī jo treknāks, jo labāks, man nebija īstais lauku piens, izlīdzējos ar 2,5 %);
Ūdens 0,5 l;
100 g sviesta;
3 olas;,
Šķipsniņa sāls;
Garšvielas pēc izvēles (vegeta, ķimenes, dilles utml.)
Aptuvenās izmaksas- 5 eiro.
Kāpēc neliku ķimenes? Jo ne visiem garšo ķimenes. Nav forši uztaisīt sieru, kuru vēlāk gandrīz neviens neēd. :)