Sastāvdaļas:
- 500 g liellopa fileja sagriezta nelielās šķēlītēs
- 100 g saldkrējuma sviests
- 2 ripiņās sagriezti sīpoli
- 200 g sagriezti šampinjoni
- 200 g burkāni
- 200 g kartupeļi
- 1 neliels cukini
- 2 ķiploku daiviņas
- 3 tējkarotes kviešu miltu
- 0.3 l Lāčplēša 3 iesalu alus
- 1 kubiņš liellopa gaļas buljona
- 2 ēdamkarotes maigas sinepes
- 2-3 šķipsniņas sāls
- 1 šķipsniņa kaltēta timiāna
- nedaudz svaigi malti pipari
- 1 lauru lapa
Pagatavošanas process:
Gatavošanai izmanto pannu ar augstām malām, kas ir paredzēta sautēšanai. Pannā izkausē 50 g sviestu un liek cepties liellopa gaļas šķēles (5 minūtes- 2.5 minūtes no katras puses). Pievieno sīpolus un atlikušo sviestu - sautē 4 minūtes. Pieber miltus un rūpīgi visu samaisa. Pievieno sagrieztus burkānus, kartupeļus, šampinjonus, cukini, buljona kubiņu, visas augstāk minētās garšvielas, sinepes un to visu pārlej ar alu. Pannai liek virsū vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 2 stundas.
Labu apetīti!