Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
929

Pirms Ziemassvētkiem nopirku parasto iebiezināto un vārīto iebiezināto pienu ar kakao piedevu un jutos apbēdināta, jo nebija tā garša, ko vēl atceros no padomju laikiem. Toreiz to ražoja Rēzeknes piena kombināts. Vārījām kārbiņas ūdenī paši un iznča ļoti gards vārītais iebiezinātais piens, Tagad tos ražo vācu firmas un to garša man neptīk. Varītā iebiezinātā piena konsistence pavisam dīvaina - pabieza un atgādina kaut ko vidēju starp želeju un biezo ķīseli , verdošā ūdenī ļoti slikti šķīst. Atcerējos bērnību, kad mamma vārīja mājās konfektes gotiņa no svaiga govs piena un cukura. Izdomāju, ka jāmēģina šis variants. Tīmeklī proporcijas netradu, tāpēc nolēmu savu variantu apm. 1:1. Tālāk seko bildēs.

Vajadzīgs plats zems trauks... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
1.

Vajadzīgs plats zems trauks, Tam nolūkam izmantoju Zepter lielo bļodu, tai ir arī pabiezs dibens kā katlam. Ielēju 1 litru svaigu nenokrejotu lauku pienu, uzkarsēju, tad pievienoju apm. 800 gr cukuru un maisīju ar koka karoti kamēr cukurs izkusa.

Gāzes liesma minimāla lai... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
2.

Gāzes liesma minimāla, lai šķidrums lēni vārās. Izrādās, ka ārā no bļodas tas nemaz neskrien. Blakus visu laiku nestāvēju, bet ik pa 10 min pārbaudīju un apmaisīju ar koka karoti.

Pēc stundas vārīscaronanas... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
3.

Pēc stundas vārīšanas šķidrumam sāka veidities dzeltenīga krāsa un radās jau īpatnējā gotiņu konfektes garša. Nu vairs prom negāju, bet sāku visu laiku lēnām ar koka karoti apmaisīt.

Scaronķidrums kļūst tumīgāks... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
4.

Šķidrums kļūst tumīgāks, vāroties rodas īpatnēja skaņa, es saku - pļek,pļek...

Uzleju nedaudz uz lēzenas... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
5.

Uzleju nedaudz uz lēzenas virsmas, lai pārbaudītu gatavības pakāpi. Negribu, lai iznāk gotiņas, tāpēc izslēdzu gāzi, jo padzisušais šķidrums neizplūst. Pievienoju paciņu vanilīna cukuru un izmaisu.

Kad nedaudz padzisis saleju... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
6.

Kad nedaudz padzisis, saleju stikla burkā un pārpalikumu degustēšanai. Gards bez gala! Bļodu izskaloju ar karstu kafiju un nu jau skaidrs, ar kādu piedevu kafiju no rītiem dzeršu. Burka stāv ledusskapī ar vāku, pagājušas sešas dienas, satura konsistence nemainās, nesacukuro. Vienīgais trūkums - vienmēr, kad atveru ledusskapi un ieraugu to burku, gribas atkal kādu karotīti paņemt.
Vārīšu atkal, jo nesalīdzināmi gardāks par veikalā pirkto un vismaz 2 x lētāk. Gribas pamēģināt kāds iznāks krēms ar pašvārīto iebiezināto pienu.  Krēmu bez kūkas nav kur likt - tātad jācep kūka. Ja neapnika, skaties vēl.

 

Cepu atkal scaronokolādes... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
7.

Cepu atkal šokolādes kūku, jo tā ir vienkārša un daudz laika nevajag. Recepte jau aprakstīta manā rakstā http://spoki.tvnet.lv/receptes/Zvaigznisu-bridis/685109. Tur cepu no 3 olām, iznāca mazliet par biezu. Šoreiz no 2 olām un pārējie produkti arī attiecīgi mazāk. Kā šokolādi izmantoju šokolādes čipsus, nopirku kologramu Gemosā un tā iznāk lētāk. Vidū iecukurotās dzērveņu pusītes un pāri želeja no ogām nolietā sīrupa.

Varētu torti uzskatīt par... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
8.

Varētu torti uzskatīt par gatavu, bet man jāizmēģina mans iebiezinātais piens. Pirmajā reizē taisīšu ļoti maz. Divas tējkarotes iebiezinātā piena ar mazliet mazāku apjomu sviesta nedaudz atsildu un sāku putot ar to pašu tējkaroti. Ļoti ātri saputojās gaiša gaisīga masa. Lieku konditorejas maisiņā ar tievu uzgalīti un sāku no centra.

Neticami krēms maisiņā... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
9.

Neticami, krēms maisiņā nebeidzas, jāliek vēl pa ārmalu.

Te rezultāts Lai labi... Autors: rasiks Lētāk un garšīgāk
Autora bilde
10.

Te rezultāts. Lai labi garšo!

0
929
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [21]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Komentārs avatars
Medaļa ArmagedonsMedaļa SpoksMedaļa Sertificēts spoks
  Komentārs 23.01.14 23:38
32
0

Sakārdināji.

Ja tu šo torti ielikt spoku izsolē, Cepumi tev nekad netrūktu. 

rasiks avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Neraudi, Susuriņ!Medaļa Recidīvists
  rasiks 24.01.14 09:35
21
0

atbildot uz MissElīna komentāru " Nu nezinu gan vai lētāk, ja sarēķi... " Mans aprēķins: gāze no š.g. 1. janv. 0.823 Eiro par kubikm. Es uz visu tērēju  0,5 kubikm. dienā. Vārīju 1,5 stundas uz minimālo liesmu, tas varētu būt 15 centi. Cukurs 1kg - 1 Eiro, piens,ko pērku no zemnieka  - 70 centi par litru. Kopā 1,85 Eiro par 900 gr ( vienā pirktajā skārdenē ir 395 gr un tā tagad maksā ap 2 Eiro)

GusPolinski avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas joksMedaļa Dienas joks
  GusPolinski 24.01.14 08:30
13
0

iespaidiigi 

rasiks avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Neraudi, Susuriņ!Medaļa Recidīvists
  rasiks 23.01.14 23:41
10
0

atbildot uz Komentārs komentāru " Sakārdināji. Ja tu šo torti iel... " Tur tādas neņem.

Komentārs avatars
Medaļa ArmagedonsMedaļa SpoksMedaļa Sertificēts spoks
  Komentārs 23.01.14 23:42
9
0

atbildot uz rasiks komentāru " Tur tādas neņem. " Zinu, bet tas bija salīdzinājums.

bamsy avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa Dienas joksMedaļa Sviestmaize
  bamsy 24.01.14 16:48
8
0

Dzimis šefpavārs

rasiks avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Neraudi, Susuriņ!Medaļa Recidīvists
  rasiks 22.05.14 14:18
8
0

atbildot uz Čivulītis komentāru " Jautājums. kādreiz priekš kūkām ie... " Burkā man ir jau biezs. Var vārīt vēl mazliet, bet ļoti jāuzmana - pat 10 min. var būt par daudz, jo tagad tas ļoti strauji sabiezē. Tagad visu laiku jāmaisa.

rasiks avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Neraudi, Susuriņ!Medaļa Recidīvists
  rasiks 14.12.14 10:49
8
0

No skatīšanās vien nekad nesanāks.

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 24.01.14 08:40
7
1

Nu nezinu gan vai lētāk, ja sarēķina visu kopā (ar gāzi utt.)

studentinnss avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa RecidīvistsMedaļa Burvju klana biedrs
  studentinnss 14.12.14 21:16
4
0
Iebiezinātais piens negaršo tā kā padomju laikos, tāpēc, ka tagad tur piena vietā liek dažādus piena aizvietotājus pulverīšus (sojas, kukurūzas), mākslīgas krāsvielas, garšas pastiprinātājus u.c brīnumus. Es pats cenšos vispār mūsu pārtikas veikaliem iet garām ar līkumu un lietot tikai to, kas izaudzēts savos dārzos.
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 13.02.14 11:29
4
0

Es nezinu kāpēc es skatos tavas receptes...  Siekalas līdz zemei ...

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 28.01.14 21:35
4
0

nu obligāti jāliek tik garšīgas bildītes? ; d

Altenzo avatars
Medaļa Gada RAKSTS 2017Medaļa Gada SPOKS 2016Medaļa Gada RAKSTS 2017
  Altenzo 26.01.14 12:06
4
0

Es gribu tādu tortiti...:)

LadyCrazy avatars
Medaļa FrenkijsMedaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Zebra
  LadyCrazy 25.01.14 11:50
3
0

Epic cake time

Čivulītis avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa TulpīteMedaļa Jubilārs
  Čivulītis 22.05.14 14:10
3
0

Jautājums. kādreiz priekš kūkām iebiezināto pienu ar cukuru bundžā vārījām kādas 2.5h, un tad bija bieza masa, kā darīt ar šādu , lai varētu dabūt kaut ko līdzīgu? vai vienkārši turpināt vārīt?

Čivulītis avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa TulpīteMedaļa Jubilārs
  Čivulītis 22.05.14 14:29
3
0

atbildot uz rasiks komentāru " Burkā man ir jau biezs. Var vārīt vēl mazli... " PALDIES

Gmonster avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa ZubrilaMedaļa Bergmanis
  Gmonster 14.12.14 10:46
3
0
Jāpamēģina arī, tikai nedaudz baidos, kā nesanāks.
Cita persona avatars
Medaļa DoktorantsMedaļa MaģistrsMedaļa Maģistrants
  Cita persona 29.12.14 06:10
2
0

atbildot uz bamsy komentāru " Dzimis šefpavārs " LABOJUMS: KONDITORS

Gmonster avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa ZubrilaMedaļa Bergmanis
  Gmonster 14.12.14 15:23
2
0
Pateicoties šim rakstam biju veikalā un tur nopirku iebiezināto pienu.
rasiks avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Neraudi, Susuriņ!Medaļa Recidīvists
  rasiks 11.02.17 22:36
0
0

atbildot uz exkluzīvais komentāru " Skaisti.    " Šito rakstu arī tas pats zaglis ir nozadzis, tāpēc pacēlu.