Šodien domājām ko uztaisīt un tā kā sen nebija ēsts šāds ēdiens, vienojāmies par lazanju. Paši domājām kā ātrāk un vieglāk uztaisīt šo itāļu brīnumu. Tākā negribējās pirkt dārgās lazanjas plāksnes mierīgi iztikām ar makaroniem. garša nemainās tikai izskats.
Produkti:
Divas makaronu pakas (vienalga kādi tikai galvenais jāpagatavo lai nesalīp)
500 g Maltās gaļas
Divi burkāni
Viens liels sīpols
1 ķiploks
3 tomāti
50 g sviesta (es izmantoju cepamo margarīnu)
Pus burciņa tomātu mērces
garšvielas (sāls, pipari, zaļumi, utt)
Bešamel mērcei:
50 g sviesta
50 g miltu
3 glāzes piena
150 g rīvēta siera
zaļumi (pēc izvēles)
Process: Iesmērējam veidni ar sviestu (kā veidni izmantoju metāla bļodu). Tad notīram un sarīvējam burkānus un sagriežam sīpolus. Katlā izkausē nedaudz sviesta un pievieno burkānus un sīpolus. Kad tie jau apcepušies zeltaini, liekam klāt gaļu. Kamēr tur viss sautējas uz mazas uguns paņemam tomātus un ieliekam uz minūti karstā ūdeni (lai būtu vieglāk noņemt mizu). Tad tos sagriež un liek klāt katlā. Iespiež ķiploku un pagaidam ka'das 5 - 10 min. lai pasautējas. Pievieno tomātu mērci un garšvielas. Tad sautējam tālāk kādas 15 minūtes.Uzvāram makaronus un nokāšam ūdeni.
Bešamel mērce: Izkausē katliņā sviestu un pieliek miltus. Pēc tam pamazām lejam klāt pienu un maisam, lai nerodas kunkuļi. Kad izmaisīts, lejam klāt atlikušo pienu. Kad piens jau karsts liekam klāt rīvētu sieru. Pievienojam zaļumus. Tad maisam kamēr paliek bieza mērce.
Tātad cepamajā veidnē ar kausiņu ielejam kārtu bešamel mērces. Tad pievienojam makaronus. tad gaļu. un process tāds pats. mērce,makaroni,gaļa.pa virsu jābūt mērcei. tad to apber ar rīvētu sieru. atceramies ja paliks kāds nenoklāts lauciņš tad sakaltīs. Nu un tagad bliežam iekšā krāsnī uz kādām 25 - 30 min uz 200 grādiem.
Sanāk vnk izcili. piekožam klāt gruķi, tad vēl labāk :)