local-stats-pixel

Lazanja19

144 5

Šodien domājām ko uztaisīt un tā kā sen nebija ēsts šāds ēdiens, vienojāmies par lazanju. Paši domājām kā ātrāk un vieglāk uztaisīt šo itāļu brīnumu. Tākā negribējās pirkt dārgās lazanjas plāksnes mierīgi iztikām ar makaroniem. garša nemainās tikai izskats.

Produkti:

Divas makaronu pakas (vienalga kādi tikai galvenais jāpagatavo lai nesalīp)

500 g Maltās gaļas

Divi burkāni

Viens liels sīpols

1 ķiploks

3 tomāti

50 g sviesta (es izmantoju cepamo margarīnu)

Pus burciņa tomātu mērces

garšvielas (sāls, pipari, zaļumi, utt)

Bešamel mērcei:

50 g sviesta

50 g miltu

3 glāzes piena

150 g rīvēta siera

zaļumi (pēc izvēles)

Process: Iesmērējam veidni ar sviestu (kā veidni izmantoju metāla bļodu). Tad notīram un sarīvējam burkānus un sagriežam sīpolus. Katlā izkausē nedaudz sviesta un pievieno burkānus un sīpolus. Kad tie jau apcepušies zeltaini, liekam klāt gaļu. Kamēr tur viss sautējas uz mazas uguns paņemam tomātus un ieliekam uz minūti karstā ūdeni (lai būtu vieglāk noņemt mizu). Tad tos sagriež un liek klāt katlā. Iespiež ķiploku un pagaidam ka'das 5 - 10 min. lai pasautējas. Pievieno tomātu mērci un garšvielas. Tad sautējam tālāk kādas 15 minūtes.Uzvāram makaronus un nokāšam ūdeni.

Bešamel mērce: Izkausē katliņā sviestu un pieliek miltus. Pēc tam pamazām lejam klāt pienu un maisam, lai nerodas kunkuļi. Kad izmaisīts, lejam klāt atlikušo pienu. Kad piens jau karsts liekam klāt rīvētu sieru. Pievienojam zaļumus. Tad maisam kamēr paliek bieza mērce.

Tātad cepamajā veidnē ar kausiņu ielejam kārtu bešamel mērces. Tad pievienojam makaronus. tad gaļu. un process tāds pats. mērce,makaroni,gaļa.pa virsu jābūt mērcei. tad to apber ar rīvētu sieru. atceramies ja paliks kāds nenoklāts lauciņš tad sakaltīs. Nu un tagad bliežam iekšā krāsnī uz kādām 25 - 30 min uz 200 grādiem.

Sanāk vnk izcili. piekožam klāt gruķi, tad vēl labāk :)

144 5 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://virtuve.calis.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 19

0/2000

paskatijos uz visu to sarakstu liekas kalētak ir nopirkt veikala jau gatavu :D

4 0 atbildēt

vai nav pofig kā izskatās, galvenais, ka labi garšo! :)

4 2 atbildēt

Man jau kadu laiku ir gribejies paķert lazanjas plaksnes un uzveidot lazanju, bet piemirstu. Paldies par šo recepti, jo makaroni mājās vienmer ir. (: + izskatās gardi.  

bet es te tā pēc komentariem skatos ka te daži gaida lai bildē butu redzams kāds restorāna cienīgs attels - iznakums..

Man vairak priecē ka seit publisko pašu veikumu nevis iemet bildes no neta lādētas.!!!

2 0 atbildēt

smukāk nebūtu ar tām lazanjas plāksnēm/makaroniem?

1 0 atbildēt

waru spriest taa,ka garsa noteikti ir briiniskjiiga,tas ir tiesaam, bet tik ,ka tas izskats,prieks maajaas gatawosanas ljoti labi, ja cieminjiem pasniegt,tad jaapadomaa kaa sawaadaak winju pataisiit smukaaku :) +++

1 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

izskatās gardi

vienīgi priekš manām prasmēm biku par grūtu

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

hujņa ne lazanja , vispirms uzzini kāda viņa izskatās un kā pagatavo pirms liec savu makaronu sacepumu te iekš;a

0 8 atbildēt

kauns nev likt, vizuali gruuti pateikt ka taa ir lazanja, vareeji viszmaz vairaak pacensties.

0 15 atbildēt