Samērā nesen man bija uznākusi vēlme pagatavot lazanju, gatavoju pirmo reizi, sanāca labi, bet ar katru nākamo reizi arvien labāk. :) Ceru ka recepte noderēs. Parasti vēl visu pārlej ar Bešamela mērci, bet es to nelietoju, jo es sagatavoju gaļas masu samērā pašķidru. Atvainojos jau iepriekš par to, ka nav bilžu no darba gaitas, jo laiks bija fotografēt tikai tad, kad viss gatavs. Mēģināju bildēt uzreiz pēc tam kā izņēmu no cepeškrāsns, bet vienalga paspēju nobildēt tikai tad, kad jau puse bija salikta šķīvjos un apēsta :D
Lazanja manā gaumē2
Vajadzīgs:
400 g paprika;
400 g tomātu;
Lazanjas plāksnes (3 plāksnes uz 1 kārtu, lazanjā apmēram 4 kārtas);
0,25 l tomātu mērces;
0,5 kg (var vairāk mazliet) maltā gaļa;
1 neliels sīpols;
Sāls, pipari
1 vidēji liels burkāns
Majonēze
200g siera
Eļļa vai sviests, lai iesmērētu trauku.
Šeit mierīgi var neņemt majonēzi un ar sastāvdaļām arī droši var variēt, dažas reizes es saliku mazāk gaļas, bet vairāk dārzeņu un arī bija ļoti garšīgi, bet pēc pamatreceptes trekns ēdiens no kura var kārtīgi paēst :D
Darba gaita:
1. Sagriež tomātus, papriku, sīpolu nelielos kubiņos (var vienā traukā);
2. Sarīvē skaidiņās burkānu, ko pievieno sīpoliem u.c.;
3. Sarīvē skaidiņās sieru;
4. Liek cepties pannā malto gaļu, papriku, tomātus, burkānu, sīpolu;
5. Kad gandrīz gatava gaļa, tad pievieno tomātu mērci, maisot turpina cept 5 minūtes;
6. Lazanjas plāksnes izmērcē siltā ūdenī (pa to laiku ietauko cepamo trauku) , pirmās plāksnes tur 10 minūtes, nākamās var turēt 7 vai 5 minūtes;
7. Kārto šādā secībā: lazanjas plāksnes, gaļas pildījums, plāksnes utt., pēdējo kārtu atstāj gaļu, lai plāksnes nepaliktu cietas;
8. Liek cepties 190°C uz 40 minūtēm, tad pa virsu uzklāj majonēzi un tomātu mērci un uzber sieru, liek cepties 10-20 minūtes, var paaugstināt temperatūru, lai apbrūninātu sieru.
Pēdējā posmā droši var iztikt bez tomātu mērces un majonēzes, var salikt tikai sieru, bet ja liekas, ka varētu būt par sausu droši var pielikt klāt vairāk tomātu mērces (+majonēze) vai saldo krējumu, kāda nu kuram ir gaume.