Tad nu par cik ir trešdiena un man ir brīvdiena,tātad var nedaudz atļauties pašikot, tad nu seko laša kotletes, kuras jau sen gribēju pagatavot un iemest te recepti.
Liekas oriģinālā šo demonstrēja Tannis vai arī kāds cits , bet uz 100% autentiskumu neceru, kā jau parsti gatavoju improvizējot.
Tātad jānopērk lasis, jo tas mūsu lomos gadās reti - un ja gadās parasti pus-svaigs ar šņabi aiziet uzreiz
Laša plāceņi - rupjās kotletes2
nu nez uz 2-3 ēdājiem pus kilo, šeit ir biku vairāk - 800-900gr.
Tātad ar filejas nazi vai kādu citu nazi atdalām gaļu no ādas. To kas nenāk nost - lai nenāk - cīpslas un zemādas plēve nav vajadzīgas.Var vienkārši noplēst to gaļu.
Sametam bļodā:
pievienojam 2 olas, garšvielas, pētersīļus, sīpolus ut.t. ko sirds kāro.
Tad mīcām (šī fāze nav nofočēta jo rokas ar laša masu)- laižam starp pirkstiem no visas spēka + pievienojam miltus - tā uz aci lai nav pārāk miltains - nez kādas 5 lielās karotes vai 7....mīcām pāris minūtes šo lipīgo konsistenci.
Tad sildam eļļu uz pannas un liekam tādus kā plāceņus uz pannas:
Un kā jau zivs gatava ātri - apcepama no abām pusēm
tad nu gala rezultāts:
ar baltvīnu ideāli, pašam patīk kāds rīsling tipa skābulītis
piedevās kā jau 5min ēdienam pienākas - 2min klimpas + majonēze un sweet chilli mērce + citrons uzspaidīts.
Kā redzams, gatavojas zibenīgi un gardi, priekā un labu apetīti!