vasara jau lēnam klauvē pie loga, tāpēc sarosamies un palutinam savus punčus pēc lielās, garās ziemas....
Nepieciešamās sastāvdaļas:
• 2l kefīra;
• konservētas bietes 250g [ja gribas balto zupu, tad šo daļu izlaižam ];
• 3 cieti vārītas olas;
• 2 lieli vārīti kartupeļi;
• svaigs gurķis;
• buntīte svaigām dillītēm;
• dūmdesa vai doktordesa;
• lociņi;
• daži redīsi;
• smaržīgie pipari.
Pagatavošana:
Sagriežam kartupeļus un olas nelielos kubiņos.
Dūmdesu [vai doktordesu], gurķi un redīsus sagriežam salmiņos.
Lielā bļodā saber kartupeļus, olas, gurķus, redīsus, desu, smalki sagrieztus lociņus un aplejam ar kefīru. Samaisam un pakāpeniski pieliekam konservētas bietes, maisam līdz paliek rozā.
Pasniedz uzkaisot dillītes un smaržīgos piparus!
lai labi garšo
es dodos uz virtuvi