Sveiki spocēni ten Jums būs bildites ar daždām kūkam un arī receptes dažam kūkām un maizītēm.
Reklāma
Reklāma
Sastāvdaļas Mīklai: glāze ūdens 100g sviesta glāze miltu Milti 2 kg 0,72 Ls Vairāk 4 olas Pildījumam: 0,5 litri saldā krējuma Krējums 350 g 0,54 Ls Vairāk 0,5 kg biezpiena cukurs un vanilīncukurs pēc garšas Vairāk Pagatavošana: 1. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra. 2. Verdošā ūdenī ieliek sviestu. 3. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus. 4. Katlu noņem no uguns un 7 minūtes atdzesē. 5. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot. 6. Uz cepešpannas liek mīklas piciņas. 7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25min, pirmās 15min cepeškrāsni NEDRĪKST VIRINĀT! 8. Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru/vanilīncukuru vai tikai saldo krējumu ar cukuru/vanilīncukuru. 9. Katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu Vēja kūka
Sastāvdaļas • Šī kūka ir no ideāla salikuma banāniem un šokolādes!:) • Kūkas biskvīts: • 200g cukura • 200g mīksta sviesta • 6 olas • 100g izkausētas rūgtas šokolādes • 300g gabaliņos sagrieztu banānu • 200g kokosriekstu skaidiņu (jāapgrauzdē pannā bez taukvielām) • 3 ēdamkarotes citrona sulas • 2 ēdamkarotes ruma • 1 tējkarote kanēļa • 125 g miltu Milti 2 kg 0,72 Ls Vairāk • 1 tējkarote cepampulvera • Pildījumam un rotāšanai: • 100g Aveņu ievārījuma • Vārītais krēms - apkārt kūkai un pa vidu: • 3 olas • 5 ēdamkarotes miltu Milti 2 kg 0,72 Ls Vairāk • 100g sviesta • 40g cukura • 1/2l piena • vaniļas cukurs un citrona miziņa • Virsas dekorēšanai: • Mandeļu skaidiņas (apgrauzdētas ar cukuru) • Ar krēmu un deorēšanas sastāvdaļām varat brīvi varietēt! • *Cept 170gr.C temperatūrā Pagatavošana: 45 min. 1. Sakarsē cepeškrāsni. Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blenderi vijīgu. Pakāpeniski pievieno cukuru, olas (citu pēc citas) un saputo. Iemaisa izkausēto šokolādi, banānu gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas, citrona sulu, rumu un kanēli. Miltus samaisa ar cepampulveri,uzsijā virsū un iejauc mīklā. Pilda veidnē un cep. 2. Taisam vārīto krēmu! Tātad iesit olas, cukuru un tās kārtīgi saputo. Tad liek uz plīts katliņā un karsējot maisa lej klāt pienu un pieber vaniļu un karsē. Nepārtraukti maisa līdz paliek biezs krēms. Nedaudz krēmu atdzesē un ieputo mīkstu sviestu. Pieliek citrona miziņu. 3. Kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad izgāž uz restītēm un atdzesē. Pēc tam uzliek uz tortes paliktņa, pārgriež horizontāli uz pusēm, pamatni apziež ar aveņu ievārījumu un vārīto krēmu, un abas puses saliek kopā. Kūkas virsu un malas apziež ar atlikušo vārīto krēmu, pārkaisa ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.