Pamats:
0,5 glazes milti
3 ēd.k. cukurs
2,5 ēd.k piens
1 ola
2 ed.k. sviests
0,5 tējk. vaniļas cukurs
Pildijums:
4 glāzes saldējums
0,5 vaniļas sīrups
0,25 glāzes smalcināti rieksti
Dekoram:
Rīvēta šokolāde vai kakao pulveris
Pagatavošana
Bļodā vai kas jums tur ir, sajauc cukuru ar pienu, vaniļas cukuru ar olu. Visu kartīgi saputo, turpinot maisit pievieno miltus. Sviestu izkausē ūdens peldē un sajauc ar miltu maisījumu.Mīklu parlej kūkas formā, kas pirms tam izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 180grādu - 15 min.
Izņem no krasns un ļauj kūkas pamatnej atdzist.
Pagatavo pildijumu - riekstus apcept sausā pannā. Pusi no salēejuma atlaidina istabas temperaturā, lai tas būtu miksts un saputo , lai masa būtu viendabīga (3-4 min) . Šo masu pievieno jau gatavai kūkas pamatnej. Liec saldētavā uz apm. 30min. lai viņa sastingtu, bet ne sasalstu!
Izņem no leduskapja , pārlej to ar vaniļas sīrupu un pārkaisa ar riekstiem. Pa virsu izklās otru pusi no saldejuma , apklāj ar partikas plēvi un liek saldetavā uz 3-4 stundām!
Dekorē ar šokolādi vai kakao!