Sagribējās uztaisīt otro rakstu par kautko garšīgu
Kūka ezis
Tātad vajadzēs:
2 paciņas brūno "Selgas" cepumu
2 kārbas vārītā iebiezinātā piena ar cukuru
mazliet marmelādes,sukāžu,rozīņu,plūmju vai riekstu
saldos salmiņus.
Izņem cepumus no paciņām un saulauz mazos gabaliņos.Cepumiem pievieno pusotras kārbas iebiezinātā piena.Samaisi,izveidojot stingru masu.Klāt pieber našķus,kas tev vislabāk garšo,-marmelādi,sukādes,rozīnes vai riekstus.Uz šķīvja,kur ezis kādu laiku "dzīvos",no pagatavotās masas veido eža ķermeni -resnāku dibengalu un tievāku degunu.Izveidoto ezīti apsmērē ar pāri palikušo iebiezināto pienu.Saldos salmiņus pārlauz uz pusēm un veido no tiem eža kažoku.Galvu atstāj bez adatām.degunu un austiņas viedo no rozīnēm,actiņas no krāsainajām sukādēm.Vislabāk ezis garšos nākamajā dienā,kad nakti būs pavadījis ledusskapī.
Gardais šokolādes un biezpiena lācis
Tātad vajadzēs:
125 g rikotas siera vai igauņu ikotas biezpiena
3 ēdamkarotes šokolādes un riekstu krēma "Nutella" vai riekstu krēma
100 uzpūsto rīsu brokastu pārslu (ar vai bez šokolādes).
Tīrā maisiņā ieber pusi rīsu pārslu.Aiztaisi maisiņu un ar mīklas rulli sasmalcini,līdz pārslas saberztas smalkā pulverī.Bļodā liec biezpienu,krēmu,veselo rīsu pārslu daļu un visu kārtīgi samaisi.Kad rīsi sāk jukt ārā un izveidojusies stingra masa,tā ir gatava.Ja tev šķiet,ka masa par mīkstu, pieber vēl rīsus.No gatavās masas veido lāča elementus-bumbiņas.Uz dēlīša izber rīsu pārslas,ko sasmalcināji maisiņā,un apviļā tajos sagatavotās detaļas.Vēdera bumbiņu noliec uz šķīvja un mazliet piespied.Galvas bumbiņu "pielīmē" ar krēma piciņu.Tāpat pielīmē arī ausis un ķepas.Kad viss gatavs,liec uz stundu ledusskapī.
Ceru ka jūs sakārdināju.
Lai labi garšo!