Cepu ļoti vienkāršu kūciņu, varbūt kādam spocēnam arī iepatiksies.
Cepu ļoti vienkāršu kūciņu, varbūt kādam spocēnam arī iepatiksies.
Galvenās sastāvdaļas:
trīs nupat izceptas parastā olu biskvīta kārtas, katra no 3 olām, ēdamkarotes cukura un ēdamkarotes miltiem,
2 paciņas pa 200 gr svaiga sviesta,
2 Paciņas tumšo selgas cepumu.
Brūnie un baltie šokolādes čipsi.
Krēms paavisam vienkāršs - saputots sviests ar ogu sīrupu.
Viens krēms būs rozā krāsā. to pagatavoju paciņu mīkstam sviestam pa daļām pakāpeniski pieputojot jāņogu-aveņu sīrupu. Uz 200 gr sviesta pieputoju apm 350 gr sīrupa.
Baltajam krēmam saputoju 150 gr sviesta ar 200 gr cidoniju sīrupu.
Tikai būtiskāko pastāstīšu kā saliku kārtu uz kārtas. Kūkas lielumu noteica gvk.cepumu skaits. Apakšā olubiskvīta kārta, samitrināta ar cidoniju sīrupu, pārziesta ar rozā krēmu. Virsū cepumi, samitrināti ar tumšo sīrupu. Veselo cepumu skaits 4x5 noteica kūkas izmēru, pēc kura piegriezu olu biskvītus.
Tā kā cepumu nepietiek pilnai kārtai, vidus tukšumu aizpildu ar olu biskvīta malu atgriezumiem. Pēdējo atkal lieku olu biskvīta kārtu, samitrinātu ar cidoniju sīrupu. Visu kūku, arī malas noziežu ar rozā krēmu.
Izkausējot brūnos čipsus ūdens peldē, pievienojot atlikušo 50 gr sviestu un nedaudz tumšo sīrupu, sagatavoju tumšu glazūrveidīgu masu, ar ko pārklāju visu kūku. Nolieku uz nakti ledusskapī.
Nākošā rītā no krēma pārpalikumiem un baltajiem čipsiem iznāca vienkāršs un pieticīgs dekors.
Dekors tuvplānā.
Tiem , kam iepatīkās mana kūka, sūtu pa virtuālam gabaliņam!