Laba diena!
Saldumiņš tieši tev. Pavisam elementāri un ātri.
Nepieciešams:
Saldais krējums
Divas olas
Cukurs 3 ēd.k.
Vaniļas pūdercukurs 2 ēd.k.
Laba diena!
Saldumiņš tieši tev. Pavisam elementāri un ātri.
Nepieciešams:
Saldais krējums
Divas olas
Cukurs 3 ēd.k.
Vaniļas pūdercukurs 2 ēd.k.
Viss nepieciešamais.
Uzliek vārīties ūdeni ūdens peldei un uzkarsējam saldo krējumu, kuram pievienotas 2 ēdamkarotes vaniļas pūdercukura un viena ēdamkarote parastā cukura.
Olas dzeltenumus atdalam no baltumiem. Dzeltenumus mazliet sakuļam.
Kad saldais krējums uzkarsējies, lēnām lejam to klāt olu dzeltenumiem.
Liekam ūdens peldē. Maisam visu laiku un gaidam, kad masa mazliet sabiezēs. Tas nenotiek ātri.
Cepampannā vai parastajā pannā liekam karstumizturīgus trauciņus un pildam tos ar iegūto masu mazliet vairāk kā pusi. Pannā lejam siltu ūdeni līdz trauciņu pusei. Liekam cepeškrāsnī uz 160 grādiem 15-20 min.
Gatavojam karameli. Uz pannas uzberam 2 ēdamkarotes cukura.
Kad cukurs izkusis un ir sākusi veidoties karamele...
... lejam to uz cepampapīra un izlīdzinām. Gaidam kamēr atdzisīs un tad varēs lauzt gabaliņos. Iesaku pannu uzreiz nomazgāt savādāk nekad tas neizdosies.
Pēc 15 min.
parasti brulē, cukuru uzber uz taa traucinja un ar gaazes degliiti apdedzina to cukuru.