šis ir ideāls variants, ja gribas kaut ko garšīgu, bet naudas nav daudz!
Arī tie, kas sākumā rauc degunu, kas tad tā pa kūku, kas nav jācep, beigās tomēr prasa VĒL :)
vasarā izmantojam svaigas ogas, tagad ziemā saldētas. un noteikti varat melleņu vietā likt jebkuru citu augli vai ogu, un var iztikt arī bez, vienkārši krējums ar citronu - klasiskais variants! ARĪ ĻOTI ĻOTI GARŠĪGI!
Krejuma-meleņu kūka25
352
2
Cepumus sadrupina.
Sadrupinātos cepumus sajauc ar kādu ievārījumu. Ievārījumu liek nedaudz, tikai tā, lai cepumi būtu mitri. cepumu masu kārto traukā, kurā liks kūku. Visideālākais trauks ir ar noņemamajam malām, bet ja tāda nav, var arī kādā citā traukā, vai arī veidot uzreiz jau mazas porcijas, kādos mazākos trauciņos - kā gribās.
Reklāma
Krējumam pievieno cukuru, pēc garšas. Jārēķinās, ka cepumu masa būs diezgan salda, tāpēc ir patīkami, ja krējuma masa tik salda nav. Krējumam pievieno arī no viena citrona izspiestu sulu. Tad krējumam pievieno puslitru melleņu
Kādu sauju melleņu uzber arī uz cepumu kārtas
Karstā ūdenī izkausējam vienu paciņu želantīna . Želantīnu maisot pielej klāt krējumam. Un visu lej traukā pāri cepumiem .Liek ledusskapī lai sastingst.
Reklāma
Kad pēc pāris stundām krējuma kārta sastingusi, tad ķeras klāt virsējai -melleņu kārtai. Atlikušo puslitru mellenes sablenderē kopā ar nelielu daudzumu cukura. Karstā ūdenī izkausē želantīnu. Mellenēm pielej klāt želantīnu Lej melleņu masu virsū krējuma masai un liek ledusskapī. Vislabāk šo kūku taisīt iepriekšējā vakarā, tad 100% līdz rītam būs sastingusi.
labu apetīti :)