Sastāvdaļas (uz vienu glāzi):
- 20 ml Baileys Irish Cream (variants no komentāriem >> albis79: "ir taču veikalos arī citi ne sliktāki īru krējuma liķieri par daudz mazākām naudiņām,piemēram golden pastures vai irish walley");
- 20 ml jebkura kafijas liķiera (Tia Maria / Kahlua / Moka);
- 20 ml vodkas;
- 110 ml piena;
- 60 ml saldā 35% krējuma;
- ledus;
- putukrējums (es nopirku atsevišķi, bet var arī pašam saputot no saldā krējuma) >> sastāvdaļa nav obligāta;
- šokolādes mērce (parasti atrodama pie visādām saldējumu mērcēm, bet var arī pašam uztaisīt: ūdens peldē izkausē šokolādi, noņem nost no ūdens peldes, pievieno sviestu, rūpīgi samaisa) >> sastāvdaļa nav obligāta.
Pienu un saldo krējumu var aizvietot arī ar saldējumu (vislabāk plombīra vai vaniļas, bet arī šokolādes saldējumam vajadzētu derēt). Pirms miksēšanas ļauj saldējumam mazliet pakust, lai process būtu vieglāks.
Nepieciešams:
- Šeikeris (var izmantot arī mikseri vai arī kādu trauciņu, kas taisās ciet, es, piemēram, pirms šeikera iegādes izmantoju mazu plastikāta spainīti, kas palika no skābētiem kāpostiem pirktiem veikalā, ka tik veic savas funkcijas - ļauj kārtīgi visu samaisīt/sakratīt/samiksēt, neko neizlejot);
- Mērtrauciņš (var jau arī izmantot tējkarotes: 1 tējkarote - 5 ml);
- Glāze (tāda, kurā satilpst 250 ml);
- Salmiņš.