Kā jau rudens gadalaikā gadās, ļoti daudziem (pat tiem, kam ķirbji negaršo) dažādu mistisku vai arī zināmu iemeslu dēļ kaut kur virtuvē stāv ķirbis un citi dārzeņi, ar kuriem nav īsti skaidrs, ko iesākt. Došu nelielu ieskatu ķirbju-kartupeļu plācenīšu receptē. Ļoti ātri, ļoti viegli un ļoti garšīgi. Es zinu, ka patiešām lielai daļai cilvēku ķirbji nu galīgi pie sirds nenāk, bet tā kā tie ir ķirbju-kartupeļu plācenīši, tie dikti garšo pēc kartupeļu pankūkām, kas dod iepsēju tos nobaudīt ar gardu muti arī tiem, kam ķirbis negaršo.
Ķirbju-kartupeļu plācenīši21
Es ņēmu:
- trīs olas;
- divus kartupeļus;
- 50 gramus kartupeļu piezputras (Var ņemt miltus, kartupeļu biezputra tikai pastiprina kartupeļu garšu. Ja dikti garšo ķirbji, labāk likt miltus.);
- viens sīpols;
- 300 grami ķirbja;
- sāls un melnie pipari.
Tāds bija mans ķirbis.
Ķirbi, kartupeļus un sīpolus nomazgā, nomizo, notīra un sagriež vidēji lielos gabalos, lai tie ietu iekšā virtuves kombaina (vai arī tajā iekārtā, kuru izmantosiet smalcināšanai jeb masas taisīšanai) caurumā.
Es visu smalcināju šajā agregātā. Visus dārzeņus liek iekša un maļ, veidojot masu.
Pēc tam samalto masu liek bļodā, pievieno 3 olas, kartupeļu bieputru vai miltus, sāli un piparus, sajauc viendabīgā masā un atstāj uz kādām 5 līdz 10 minūtēm nedaudz pabriest.
Tad liek uz pannas un cep uz eļļas.
Apcep no abām pusēm līdz smukam brūnumam un kraukšīgai maliņai.
Labu apetīti! :) Ar krējumiņu garšo debešķīgi! :)