Sveiki Spoki !!!
Šī kazas siera kūkas pamatrecepte ir ļoti daudzveidīgi izmantojama, jo tai ir viegla un gaisīga tekstūra, un neuzbāzīga garša.Izcepto kūku dekorē ar augļiem un augļu mērci !!!!
Pamatnei :
250g cepumu Selga
70g sviests
Pildījumam:
300g mīkstais kazas siers
200ml lauku saldais krējuums
6 olas
1/2 glaze cukura
sēklas no vaniļas pāksts
Dekorācijai:
300g svaigas vai saldētas avenes
30g cukurs
2 ēdamkarotes citrona sulas
Gatavo kūkas pamatni - cepumus sablenderē līdz iegūst smalkas drupačas. Izkausē sviestu un to iemaisa drupčāš līdz veidojas viendabīga masa, kuru ieklāj kūkas formas ( 23-25 cm) pamatā, kārtīgi nolīdzinot un piespiežot, bet veidojot vismaz 3cm augstas malas. Gatavo pildījumu - bļodā sajauc kazas sieru un saldo krējumu, otrā bļodā olas un vaniļas sēklas sakuļ ar cukuru līdz tas ir izšķīdis, tad kazas siera masā iejauc sakultās olas līdz veidojas viendabīga un krēmīga masa, ko vienmērīgi izkārto uz kūkas pamatnes...
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, pēc piecām minūtēm samazina uz 150 grādiem un turpina cepšanu 40 minūtes. Kūkai, to sakustinot, centrā būtu viegli jāviļņojas, bet ārējām malām sastingušām. Cepeškrāsnī izslēd karstumu, bet kūku tajā vēl 15 minūtes atstāj, citādi strauju temperatūras svārstību rezultātā tās virskārta var saplaisāt. Tad atdzesē iztabas temperatūrā, pēc tam liek ledusskapī lai sastingst...
Kūku pasniedz ar saldētu aveņu mērci. Aveņu vīnu vai kadu maigu Božolē ar aveņu notīm. Ir svarīgi lai vīns būtu saldāks par kūku, citādi tas šķitīs skābs...