Kuskuss būtībā ir rupja maluma manna. Tuvo Austrumu zemju iedzīvotāji kuskusu lieto tāpat kā ķīnieši un japāņi rīsus. Tātad faktiski izmanto ļoti daudzos ēdienus, piemēram, taisa plovu. To var izmantot makaronu vietā salātos. Kuskuss, tāpat kā makaroni, dod salātiem sātu. Tā šie salāti kļūst par ēdienu, ne tikai piedevu, ko uzlikt uz šķīvja maliņas. Kuskuss salātiem nav jāvāra. To uzbriedina, aplejot ar karstu ūdeni vai buljonu un paturot apmēram desmit minūtes. Ja kuskusa daudzums lielāks, to dažas reizes samaisa, lai uzbriest vienmērīgi.
Tie nopeerkami (vismaz rimi) makaronu nodaljaas. puskilo maksaa ap 50 santiimiem. Pagatavojami bezgala vienkaarshi: uzlej karstu uudeni vai buljonu, izmaisi ar dakshu (taa tas buus gaisiigaaks), liec virsuu traukam skjiivi vai vaaku un ljauj uzbriest 4 - 5 minuutes. nav jaavaara. Spechuki iesaka ievilvkshanaas laikaa veel paaris reizes ar dakshu izbraukt bljodai cauri, jo tad tie taadi gaisiigaaki kljuust. Var tajaa iemaisiit vis kaut ko nevaaraamu iekshaa (zaljos zirniishus, papriku, garsvielas, sausos augljus etc.)Pasniedz kaa piedevu (ideaali pie jeera galjas)pie galjaam, kaa salaatu sastaavdalju ar daarzenjiem. Nu vaardsakot var dariit ko vien gribas. Labu apetiiti bija ljoti jauka ar vistas galju recepte. Esmu taisiijusi, bet drusku no praata recepte izkritusi.