Kurzemnieku gaumē.
Kartupeļu sacepums12
232
1
Nolēmu no jaunajiem kartupeļiem pagatavot sacepumu. Ietauko un ar rīvmaizi izkaisa tortes formu. Jaunos kartupeļus nomazgā ar švammi un sagriež ripiņās ar visu mizu. Sagriež ripiņās desu. Es izmantoju pusžāvētu. Var ņemt arī cita veida gaļu - cāļa ruleti, cauraugušu speķi u.c.
Kārto pa apli, pamīšus liekot desu, kartupeļus un tomātu.
Reklāma
Iekšējā aplī kartupeļus kārto pamīšus ar sīpolu ripiņām. Pārkaisa visu ar raudeni.
Sagatavo pārliešanai maisījumu: 2 olas sakuļ, pieber garšvielas (es liku melnos piparus, sāli, čili pulveri), pieliek apmēram 100 ml skābā krējuma.
Pārlej visam pāri.
Reklāma
Pārkaisa ar sieru.
Cep apmēram 45 min 200 grādos, kamēr kartupeļi mīksti.
Ņem ārā no formas. Griež gabalos. Pasniedz ar skābo krējumu. Viss turas smuki kopā, gluži kā kūka. Un ļoti garšīgi. :)