Nepieciešams:
1 kg kartupeļu,
bekons,sīpols,sāls,ciete,maltā gaļa,krējums,sviests vai olīv eļļa.
Pildījumums: Sacept sīpolus pievienot maltajā gaļā un pievienot sāli, piparus.
Pagatavošana:
Nomizo kartupeļus sarīvē un nospiež sulu.Šķidrumu neizlej,bet gan pagaida,līdz nostājas ciete.Tad šķidrumu nolej,bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.Vārītus katupeļus sameļ.
Vārītos kartupeļus un cieti samaisa,pieber sāli un labi izmīca.Ņem aptuveni 80g mīklas,saplacina,uzliek pildījumu,malas labi aizlipina,izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī.Vāra aptuveni 30min,uzmanīgi pamaisot.
Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa,krējuma mērcē.