Puravus notīra,rūpīgi nomazgā,sagriež plānās ripiņās(puravus ņem pēc garšas ja garšo izteikta puravu garša liek vairāk) un nedaudz apcep augu eļļa.Katla liek nomizotus un sagrieztus kartupeļus,tiem pievieno apceptus puravus. Pielej karstā ūdens un vāra līdz viss mīksts(25-30 minūtes). Gatavos kartupeļus sablenderē vai izberž caur sietiņu ,pievieno karstu pienu samaisa.Zupa pievieno olu dzeltenumu, sajauktu ar karstu pienu un sviestu kārtīgi samaisa.Zupu pasniedz karstu ar grauzdiņiem un zaļumiem.Lai jums labi garšo!Veiksmi gatavošanā!Balso.Komentē.Gatavo.Uz tikšanos!
Sastāvdaļas;
Kartupeļi 500g
Puravi 50g
Ūdens 500ml
Piens 200ml
Sviests
Augu eļļa
Sāls