Tā kā rīt atrodos visu dienu mājās, domāju, ko lai pagatavo.. sāku meklēt interenetā, bet nekā pratīga.. Tad devos pētīt draugu albūmus, un atkal Jānis mani pārsteidz ar savu izdomu un receptēm.
Kārtējā ņamma.11
180
16
Ķeramies klāt šodienas ņammām. Cukini šašliks: Cukini nomizojam, sagriežam ~ 1,5 līdz 2 cm platās šķēlēs, apberam ar sāli, pipariem un pavisam nedaudz pārlejam ar sojas mērci. Maltajai gaļai pievienojam olas, garšvielas - sāli, piparus, ķiploku u.t.t. Uz garajiem uzkodu irbulīšiem uzspraužam cukini, tad maltās gaļas kotleti, tad atkal cukini u.t.t. - galvenais, lai abos galos ir cukini ripiņas. Tad ietinam follijā un cepam cepeškrāsnī ~ 180 - 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. :)
Kad gatavs, izņemam no follijas un pārklājam ar rīvētu sieru, kuram pavisam nedaudz piejaukta tomātu mērce. :) Tad atkal uz pāris minūtēm cepeškrāsnī, līdz siers izkusis. :)
Reklāma
Labu apetīti! :)
Nomizotus kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebjam viduci un pildam ar sava veida žuljēnu - apceptas sēnes ar sīpoliem, skābo krējumu un nepieciešamības gadījumā nedaudz pievienotu miltu. Cepam ~ 160 - 180 grādu temperatūrā 20 - 30 minūtes, neilgi pirms gatavības pārberam ar rīvētu sieru. :)
Gatavs. :) Piedevās bija svaigi gurķi, kuri apcepti sojas mērcē ar sezamu un svaigajiem lociņiem. Ar sojas mērci pārcentos. Silti iesaku NEtaisīt šos salātus. :D :D :D
Reklāma
Te nu mans šodienas prieks un lepnums - par desertu neko nerakstīju, jo nebiju apmierināts ar rezultātu - neveiksmīgi noeksperimentēju ar pildījuma masu - vajadzēja sanākt sirsniņai, bet, atvainojiet, man tas vairāk atgādina pup.. (krūtis). :D :D :D Vai nu arī man vienkārši samaitāta fantāzija. ;) Labi, ka vismaz garšoja labi. :)