Īsta vasaras recepte - krāsaina, garšīga un pats galvenais - veselīga un vitamīniem bagāta.
Kārtainie grieķu salāti4
104
3
Bļodas iekšmalās izklājam salātu lapas kā pamatu un sagriežam kubiņos 3 nomizotus parastos lauku gurķus vai 1 nomizotu garo gurķi.
Tālāk sagriežam 2 paciņas ķiršu tomātiņus. Ja tomātiņi ir mazāki, tad pārgriežam tikai uz pusēm. Manā gadījumā tie bija nedaudz lielāki, tāpēc griezu 4 daļās.
Reklāma
Tālāk kubiņos sagriežam fetas sieru. Daudzums atkarīgs, protams, no bļodas diametra. Savā gadījumā aizgāja vairāk kā pus paciņa.
Pēc fetas siera kārtas ņemam 1 veselu sarkano papriku un sagriežam mazos kubiņos.
To pašu izdaram arī ar 1 veselu dzelteno papriku.
Reklāma
Nākošais, bet ne pēdējais, ko izdaram ir sagriežam kubiņos 1 veselu sarkano sīpolu. Man bija tāds palielāks.
Šī kārta nav obligāta, jo ne visiem garšo valrieksti. Tie piedod tādu interesantu garšu šiem salātiem un bez šīs sastāvdaļas tie vairs nebūtu grieķu salāti, tādēļ var arī tikai nedaudz uzbērt, lai pēc tam nesanāk tikai grauzt riekstus.
Pēdējais, ko izdaram, ir aplejam visus salātus ar "Spilvas" salātu mērci. Tilpums iziet viss.
Reklāma
Iznākums. Liekam ledusskapī uz dažām stundiņām ievilkties un baudam krāsaino, veselīgo brīnumu.