Karstais ingvera dzēriens.
No šī daudzuma sanāks kādas četras glāzes. Pusotrs litrs ūdens, īkšķa lieluma ingvera saknes gabals, viena apelsīna miziņas, kanēļa standziņa, pieci smaržīgie pipari, muskatrieksts, ja vēlas, papildus asumam, var pievienot trīs krustnagliņas, katrai glāzei liela tējkarote medus.
Katliņā lej pusotru litru ūdens. Liek klāt apelsīna miziņas (cenšas nogriezt bez baltuma, es griezu ar dārzeņa mizotāju), nomizo ingvera sakni (ar tējkaroti nokasa) un sagriež smalkās šķēlītēs, un pievieno ūdenim, pievieno muskatriekstu (naža galu, ja malts, vai dažus rīvējienus, ja vesels), pievieno arī smaržīgos piparus (un, ja vēlas, krustnagliņas). Visu saturu uz vidējas liesmas vāra apmēram 15-20 minūtes. Pēc tam atstāj ievilkties un ļauj atdzist līdz 50°C temperatūrai. Lejam glāzēs un pievienojam lielu tējkaroti ar medu.