Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes sviesta
4 banāni
4 ēdamkarotes brūnā cukura
4 ēdamkarotes ūdens
1/3 tējkarotes maltā muskatrieksta
1/3 tējkarotes maltā kanēļa
1/2 glāzē sadrupinātu grauzdētu riekstu
1/2 glāzē ruma vai brendija(pēc vēlēšanas)
Saldējums
Pagatavošana:
Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm un vēl gareniski nogriež.Uz pannas izkausē sviestu un karsē, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pannā izkārto banānus ar sagrieztajām pusītēm uz leju. Cep aptuveni 1 min, pa reizei sakratot. Pannu noņem no uguns apber ar brūno cukuru, un aplej ar rumu un brendiju. Atkal karsē 1-2 min līdz cukurs ir sācis kust. Uz pannas uzlej ūdeni, uzber muskatriekstus, kanēli, sāli un karsē. Līdz mērce ir sākusi biezēt.(2-3min.) Banānus pasniedz karstus ar saldējumu.