Pašlaik mūsu veikalos bez problēmām iespējams sameklēt daudz garšīgu zivju. Dorada tad arī ir viena no tādām - tajā ir maz kaulu, tai ir pilnīgi balta gaļa bez taukiem, bagāta olbaltumvielām, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un apvienojama pilnīgi ar jebkuru garnīru.
Ingredients:
2 doradas (4 filejas)
Olīveļļa
Itāļu garšvielu sajaukums
Sāls
Atdalām doradai fileju
Nomazgājiet un izņemiet zivij iekšas. Atdaliet fileju. Šim nolūkam ieduriet nazi aiz vēdera spuras un veiciet iegriezumu līdz mugurkaulam galvas virzienā. Pēc tam veiciet griezumu ar nazi pa visu mugurkaulu līdz astei. Jūsu rokās nonāks gandrīz pilnīgi gatava fileja. Izdariet to pašu ar otru zivs pusi. Pēc tam uzmanīgi nogrieziet ribu asakas un ar pincetes palīdzību izņemiet mugurkaula asakas. Viss – fileja ir atdalīta! To pašu veiciet ar otru zivi. Vai arī, ja nevēlaties lieki noņemties (visa šī procedūra aizņem aptuveni 10 minūtes), tad varat nopirkt jau gatavas doradas filejas.
Cepam doradas filejas
Ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā uzkarst. Paņemiet cepešpannu, pārklājiet to ar pergamentu un viegli ieziediet ar olīveļļu. Izlieciet uz tās filejas, vispirms ar ādu uz leju. Apberiet ar itāļu garšvielu maisījumu un jūras sāli (es parasti izmantoju parastās dzirnaviņas, tās ir nopērkamas visos saimniecības preču veikalos). Pēc tam apgrieziet ar ādu virspusē, veiciet iegriezumus aptuveni ik pēc centimetra un atkal apbārstiet doradu ar garšvielām un sāli. Tiklīdz visas filejas ir gatavas, lieciet cepešpannu krāsnī uz 10 minūtēm 180 grādu karstumā. Jums sanāks ļoti maigs un garšīgs ēdiens. Tie, kuriem nepatīk āda, var to viegli noņemt, vienkārši pavelkot aiz maliņas. Es šo ēdienu pasniedzu, uzliktu virs kartupeļu biezputras kopā ar viegli sautētiem burkāniem. Labu Jums apetīti!
Izmantotie avoti: kapagatavot.lv/receptes/karaliska-dorada-ar-italu-garsvielam