local-stats-pixel

Karaliskā cepumu kūka ar aveņu jumtu6

Sastāvdaļas: 10 paciņas Selgas cepumu ar tiramisu garšu
Brūkleņu ievārījums
500 grami biezpiena
3 biezpiena sieriņi ar zemeņu garšu
Bundžiņa kondensētā piena
1 paciņa Laimas zefīru (dzērveņu)
200 ml. saldais krējums
Cukurs un citronskābe putukrējumam
Svaigas avenes apm. 320-350 grami
Hartley's želejas kubiņi (2 paciņas - 270g)

Glazūrai:
3 ēdamkarotes ūdens
60 gr. sviests
6 ēdamkarotes kakao
6 ēdamkarotes cukurs Gatavošana: Sagatavo biezpiena krēmus, ko pildīt starp cepumiem. Biezpienu sadala 2 daļās, vienu daļu saspaida kopā ar biezpiena sieriņiem un trešdaļu bundžiņas kondensētā piena. Otru daļu biezpiena saspaida un sajauc ar putukrējumu. Kad puto saldo krējumu, tam pieliek arī citronskābi un cukuru.

Uz cietas virsmas liek pirmo kārtu cepumu - mans izmērs bija 3 cepumi vertikāli un 5 horizontāli. Tad cepumus noklāj ar brūkleņu ievārījumu. Brūkleņu ievārījumam pa virsu noklāt sataisīto biezpiena masu ar kondensēto pienu un biezpiena sieriņiem. Pa virsu atkal noklāj cepumus.

Tad nosmērē ar brūkleņu ievārījumu, tam pa virsu otru biezpiena masu ar putukrējumu, uz kuras pēc tam saliek plānās šķēlītēs sagrieztus zefìrus.

Tā turpina, kamēr ir saliktas 5 kārtas ar cepumiem, ieskaitot pašu pirmo kārtu.

Tad taisa sētiņu, pārgriežot cepumus uz pusēm. Tas jādara uzmanīgi, lai cepumi nesadrūp. Vienu no biezpiena pildījumiem saliek uz tortes virsmas gar pašu malu - tā, lai būtu pietiekami puscepumam. Šos, uz pusēm sadalītos cepumus, tad apliek kā sētiņu - to dara 2 kārtu augstumā. Tad pa virsu saliek avenes.

Želeju sagatavo pēc instrukcijām, kas ir uz paciņas. Atdzesē līdz tādam brīdim, kad tā gandrīz jau sāk želēt un lej virsū avenēm. Tad sagatavo glazūru: uz lēnas uguns izkausē sviestu, pielej ūdeni, pieber sajauktu kakao ar cukuru. Izmaisa un karsē līdz cukurs izkusis. Atdzesē un lej pāri kūkas maliņām.

Šo kūku gatavoju savai meitiņai, kurai ļoti garšo avenes - ar visām sastāvdaļām var variēt. Pēdējo reizi cepumu torti biju gatavojusi, kad man bija kādi 12 gadi un šī pēc visiem šiem gadiem sanāca ļoti jauka!

61 6 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://kūka
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

traki maz bilžu :/

8 0 atbildēt

🖖

2 0 atbildēt

Super,uztaisiju ir tāda ņamma,paldies. Un tak necepjaties lai kopē no receptes.lv

0 0 atbildēt