Ļoti vienkārša, taču neaprakstāmi garda kūka. Ņammm!
Ļoti vienkārša, taču neaprakstāmi garda kūka. Ņammm!
Nepieciešams: 500g pilnpiena biezpiena, 3 olas, skābais krējums, sviests (200g), cukurs, pūdurcukurs, vaniļas cukurs, milti (aptuveni 500g), cepamais pulveris, 2 āboli.
Veidojam mīklu - uz rupjās rīves sarīvējam 200g sviesta, pievienojam pusglāzi cukura un nepilnu glāzi miltu. (miltus liekam klāt tik daudz, līdz izveidojas drumstalas.)
Drumstalas gatavas. Tagad sadalam mīklu 2 daļās - pusi atstājam drumstalām, no otras puses veidosim kūkas pamatni.
Mīklai pievienojam 3 ēdamkarotes skāba krējuma un vienu olas dzeltenumu. Pievienojam arī vēl miltus, kamēr mīkla ir viegli rullējama, nav lipīga.
Saputojam 3 olu baltumus stingrās putās. Lai vieglak putotos, pievienjam mazliet pūdercukura.
Veidojam biezpiena masu - biezpienu sablenderējam kopā ar 2 olu dzeltenumiem, pusglāzi cukura, nedaudz vaniļas cukura, tējkaroti cepamā pulvera. Kad sablenderēts, iecilājam iekšā olu baltumus.
Mīklu izrullējam izklājam kūkas pamatnē un arī uz kūkas maliņām.
Biezpiena masu lejam iekšā mīklas formā.
Ābolus sagriežam sķēlītēs, liekam pa virsu. Āboliem pa virsu beram atliktās drumstalas. (Aizmirsu nobildēt :)) Cepeškrāsni uzsildam uz 170 grādiem un cepam 1h - 1h.10min.
un..... gatava! mm, smaržīga, ne pa saldu, perfekta! :)
Man arī tā garšo. Es biezpienam vēl citrona miziņu pierīvēju un vispirms sadūru ar dakšiņu un apcepu pamatni, tikai tad lēju masu virsū, jo man citādi pamatne mazliet no biezpiena masas saplaka. Tad izcepās visa kūka apm, 30 minūtēs. Plusi no manis.