Sastāvdaļas:
250g tumšā šokolāde
3 ēdamkarotes sviesta
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas pulvera
75ml kondensēta piena (bez cukura)
200g kakao
Gatavošana:
Katlā uz mērenas uguns izkausē tumšo šokolādi un sviestu, un iegūto masu labi sajauc.To dara ar karoti.
Iemaisa masā šķīstošo kafiju un pienu, un atkal labi sajauc.(iegūsiet vieglu kafijas smaržu)Pāris stundas patur ledusskapī, lai sacietē.No atdzesētas masas būs vieglāk veidot konfektes.
Izņem masu no ledusskapja un izveido 20 bumbiņas, atkal stundu patur ledusskapī, bet šoreiz jau saldētavā.
Izsijā kakao. Izņem no saldētavas sasalušās trifeles un pa vienai uzmanīgi un ātri apviļā kakao.
Uzglabā ledusskapī.
P.S.Bildēm slikta kvalitāte, jo fočiks nedaudz sabojājies.