Kanēļmaizei ņemu 300g miltus, iejaucu tajos šķipsnu sāls (kādus 3g), 1 ēdamkaroti cukura un apmēram 2g sausā rauga. Piemīcu 1 olu, 30g mīksta sviesta un 120g remdena piena vai ūdens (man labāk patīk ar ūdeni). Lieku raudzēties istabas temperatūrā. Raudzēju ilgi, stundas 4 vai vairāk. Kad mīkla uzrūgusi, sajaucu 50g mīksta sviesta ar 4 - 5 ēdamkarotēm cukura un 15 - 20g (vienu paciņu) kanēļa. Mīklu, izmantojot miltus izrullēju pēc iespējas plāni, ar siltām rokām pa mīklas virsu izlīdzinu sviesta - kanēļa pastu, atstājot vienā malā apmēram 2cm malu tukšu. Sākot no apsmērētās malas, mīklu sarullēju ciešā ruletē, brīvo malu viegli pieknibinu, lai nerullējas vaļā. Ļauju nedaudz atpūsties, tad pa galdu pavīļāju ruleti nedaudz garāku, ar nazi pārgriežu gandrīz visā garumā uz pusēm, atstājot kopā apmēram 1.5 cm garu gabaliņu. Puses izvēršu, lai griezuma vieta būtu uz augšu, un saviju tā, lai grezuma vietas visu laiku būtu uz augšu, galu saknibinu kopā un salieku pīni vainagā, savienojot neatgriezto galu ar saknibināto (var atstāt nelielu mīklas sloksni, lai nosegtu savienojumu), savienojumu tad apsmērēju ar atliekām no kanēļa masas. Uz pēcrūgšanu nav jāliek, gatavo maizi uzreiz šauju 220 (apmēram) grādu karstā krāsnī un cepu līdz gatava.
Kanēļmaize.20
204
1
Autora bilde
Autora bilde
Mīkla apsmērēta, sarullēta un pārgriezta, var redzēt, cik plāni jāizrullē.
Reklāma
Autora bilde
Šādi izskatās savīta pīne.
Autora bilde
Nu jau savienota vainagā.
Autora bilde
Gala rezultāts, visa māja smaržo!