local-stats-pixel

Kanēļa cepumi ar valriekstiem!7

17 12

110 g sviesta 60 ml zeltaina sīrupa (70 g) 100 g brūnā cukura 50 g mandeļu miltu 280 g kviešu miltu 2 tējk. kanēļa 1 tējk. ingvera 1 tējk. cepamā pulvera 1/2 apelsīna miziņas, malki sarīvēta 100 g valriekstu rupjos gabalos 200 g melnās šokolādes apelsīna vai citrona miziņas cukurā

Viegli pagatavojami, ātri izcepami, ar kanēli un ingveru – Ziemassvētkiem. Skaistākam skatam un pilnīgākai garšai tos pārklāj ar melno šokolādi. Tiem, kuriem negaršo melnā, – ar piena. Kad gatavi, uzglabā skārda kārbā istabas temperatūrā, kas ir vairāk vēsa nekā karsta. Valriekstus vari nomainīt ar lazdu riekstiem vai pekanriekstiem. Ņem vērā, ka šie ir vairāk sausa veida cepumi.

Pagatavošana: Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un izklāj paplāti ar cepamo papīru.

Bļodā liec sviestu un cukuru un puto kādas 4 minūtes, līdz samaisījies.

Pievieno olas un apelsīna miziņu un vēlreiz saputo. Ja izveidojas kunkuļaina masa, putojot pievieno 2 ēd.k. miltu.

Tad pievieno kviešu un mandeļu miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, kanēli, ingveru un šķipsniņu sāls.

Iemaisi valriekstus. Uz pannas ar tējkaroti liec nelielus neregulāras formas cepumus un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 15 minūtes.

Izņem ārā, atdzesē 5 minūtes, pārcel uz režģa un atdzesē pilnībā.

Tas ir īpaši svarīgi, ja gribi pārklāt ar šokolādi. Ja pārklāsi ar šokolādi, tad rīkojies šādi.

Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku.

Bļodā liec 2/3 šokolādes un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa.

Nogriez uguni, pievieno atlikušo 1/3 šokolādes, iemaisi un atstāj, lai pakūst kādu minūti. Apmaisi, lai viss izkūst. Kad tas izdarīts, ir laiks mērcēt cepumus. Ņem cepumu, pagriez ar augšu uz leju un mērc iekšā šokolādē.

Lēnām apgriez otrādi un uzslidini uz paplātes, kur cepumi nožūs.

Ja tas ir režģis, tad neko apakšā neklāj.

Ja panna vai paplāte, tad uzklāj pirms tam cepamo papīru.

Vari dekorēt, ar ko vēlies, bet šiem cepumiem patiešām ideāli piestāv cukurota apelsīna un citrona miziņas.

Ļauj šokolādei sastingt un pasniedz. Ja nav daudz laika, liec ledusskapī, lai šokolāde sastingst

CERU KAD PATIKA VISMAZ MAN ĻOTI GARŠOJA!

17 12 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

klau nu vismaz lieto akāpes, lai var receptes soļus sasakitīt ... receptei patiesībā nav ne vainas, bet tik neveiksmīgi pasniegta, ka grūti saprast kas un kā ....

Es nelikšu ne plusu ne mīnusu, jo recepte ir OK, bet tekstu ir jāpielabo ....

2 0 atbildēt

Bildes? Vismaz gala rezultāta bilde? emotion

1 0 atbildēt

TU ESI NOŽĒLOJAMS, JA SAVU DZIMTO VALSTI SAUC PAR NOŽĒLOJAMU.

1 0 atbildēt