Šoreiz receptīte, kas galīgi neaizņem daudz laika. Varētu būt aptuveni 15-20 minūtes. Ir pietiekoši sātīga, lai labi paēstu, ja jāsteidzas un ar siermaizi nevar iztikt. ;>
Kad gribās ēst.. #324
Nepieciešamās satāvdaļas: kartupeļi, ķilavas, krējums, lociņi, pētersīļi, kefīrs.
Patiesībā vairumu laika paņem tikai kartupeļu mizošana, vārīšana. Tātad, nomizojam un metam katlā.
Kamēr šie tur cenšas burbuļot, sagriežam lokus un pētersīļus. Klāt var piemest arī dilles vai minimāli sīplous, kas garšu tikai uzlabos.
Pirku jau notīrītās ķilavas, lai nav lieki jāķēpājas. Cena lielākā kā tām, kas konservu bundžā, bet ja pa fiksam gribās vēderu piegrūst - ideāls variants. Sagriežam diezgan sīki, bet arī tas ir gaumes jautājums. Ar ķilavu daudzumu arī jāuzmanās, jo dod diezgan lielu sātu.
Visu sametam kādā bļodiņā, piespiežam klāt krējumu un rūpīgi sajaucam.
Vajadzētu sanākt apmēram tā.
Tas arī viss. Kartupeļi pa to laiku būs jau gandrīz uzvārījušies un var visu kramēt uz šķīvja. Ķilavu mērce ir diezgan šķidra, tāpēc jāliek virsū tā, lai nepārtek pāri malām. Labu apetīti spoki. :)