Viegla pamācība - Kā uztaisīt garšīgu čīzburgeru!!!
Kā uztaisīt garšīgu čīzburgeru!!!10
175
9
Kad taisi pats savu burgeru, nopērc kādus 550. gramus maltās gaļas vislabāk ar 20% tauku saturu, paciņu siera (vislabāk čedaru), hamburgeru maizītes, un kečupu. Šo visu var nopirkt veikalā "SKY". (Pēc savas izvēles var pievienot salātlapas, bekonu, pat ceptu olu, vai omleti, tomātus, sīpolus, sinepes u.c). Ar šīm sastāvdaļām pietiks lai uztaisītu četrus, kārtīgus burgerus.
Izmantojot TĪRAS ROKAS, atverot gaļas paciņu, vienmērīgi saplacini malto gaļu (neizņemot no pakas), un sagriez četrās daļās!!! Centies pēc iespējamības mazāk ar rokām aiztikt gaļu.
Reklāma
Šādi lūk jāsagriež gaļa, un jāizveido apmēram šādas formas kotletītes. Katrai kotletei vaidzētu būt 8 centimetri diametrā, bet viss atkarīgs no burgeru maizīšu lieluma.
Tad, ieliec cepeškrāsnī burgeru maizītes, un Cep 225 grādos vienu līdz divas minūtes.
Tad uzkarsē pannu, un PĀRLIECINIES, vai tā ir pieteiekami liela, lai kotletes nebūtu apspiestas, un tām būtu pietiekami daudz vietas. Uzlej nedaudz ūdeni uz pannas, lai pārliecinātos vai tā ir pietiekami uzkarsusi!!!
Reklāma
Kad panna ir uzkarsusi, uzlej nedaudz eļļas, uzliec uz tās kotletes, un cep vidēji augstā temperatūrā apmēram četras minūtes.
Kad pagājušas četras minūtes, griez katru kotleti otrādi, un cep vēl četras minūtes!
Pēc trim minūtēm no apgriešanas otrādi, uzliec siera šķēli uz kotletes, un pārliecinies, lai tā neizkūst pārāk daudz, un lai nepieķep pie pannas!
Reklāma
Kad viss ir izdarīts, pasniedz burgeru ar sev vēlamu mērci tomātiem, salātiem, vai vienalga kas tev garšo!!!
Labu apetīti!