Kā pareizi izžāvēt un uztaisīt neiedomājami gardus banānu čipšus.
Kā uztaisīt banānu čipšus?10
Vajadzīgais:
- labi, nogatavojušies banāni. Ja tie ir pārāk mīksti/pārgatavojušies čipši nekļūs kraukšķīgi;
- 1 tējkarote citronskābes uz 4.5 litriem ūdens, vai arī 3-4 ēdamkarotes citronu sulas priekš mērcēšanas. Tā saglabās banānus no kļūšanas tumšākiem kaltēšanas un glabāšanas laikā;
- liela bļoda, kur salikt svaigās banānu šķēlītes mērcēšanas laikā;
- saules vai elektroniskais dehidrātors - vai, tu vari tos ielikt veco laiku krāsniņā.
- Sagriez šķēlītes nomizotos banānus;
- Ieliec šķēlītes bļodā ar citronskābes/citronu sulas ūdeni;
- Samaisi un ļauj čipšiem gremdēties apmēram 10 minūtes.
- Notecini un noliec tos uz dehidrātora vai krāsniņā.
- Ļauj nožūt, līdz čipši ir stingri un nav lipīgi.
Kad čipši ir pilnībā izžuvuši, ļauj tiem atdzist un ieliec tos maisiņos.
Banānu čipši ilgāk glabāsies, ja tos turēsi vēsā/aukstā, tumšā vietā. (ledusskapī, saldētavā)