Sveiki mans 3 raksts nu ir tapis
Šoreiz pastāstīsu kā pagatavot jogurtu mājas apstākļos, tikai nekritizējat tik ļoti!
Nu tad sāksim!
Nu ko Tev vajadzēs?
Piens 0,5 l, jogurts 100 g (var izmantot jogurtus, kuriem uz etiķetes uzrakstīts, ka baktērijas ir dzīvas, piemēram, Rasa – Lakto, Valmieras piens – Tīrkultūra, Danone – Activia), garšas piedevas pēc izvēles (vanilīns, augļi, ievārījums u.c.), katls piena uzkarsēšanai, 1 l burka ar vāku, dvielis, sega vai spilvens, termometrs
Kā pagatavot?
· Ielej 0,5 l piena katliņā un uzkarsē, neļaujot tam uzvārīties; 0,5 l piena uzkarsēšanai nepieciešamas ~ 5 – 8 minūtes. Ievērojiet drošības noteikumus, karsējot pienu, un sekojiet, lai piens nepārietu pāri katla malām!
· Atdzesē pienu līdz ~ 370 C temperatūrai (to pārbauda ar termometru vai, uzmanīgi pagaršojot ar karotīti un nosakot, vai ir jau remdens). Tas prasīs apmēram 20 – 30 minūtes.
· Ielej pienu 1 l burkā.
· Atdzesētajam pienam pievieno 100 g jogurta ierauga ar baktērijām (~ 5 – 6 ēdamkarotes) un samaisa.
· Aizvākotu burku ietin dvielī un pārsedz ar segu vai spilvenu.
· Pēc 4 – 6 stundām jogurts ir gatavs – tas ir sabiezējis, sarūdzis. Ja nav vēl gatavs, raudzēšanu turpina.
· Gatavam jogurtam, ja vēlas, pēc garšas pievieno piedevas (augļus, ievārījumu u.c.)
· Pagatavoto jogurtu ieliek ledusskapī.
Nu protams vari nospiest plusiņu!