Nu tā šodien sadomāju, ka vajag kaut ko garšīgu sataisīt...un sapratu ka vislabāk būs gatavot rauga mīklu, jo tad sanāk gan brīnumgarda pica, gan saldajam ēdienam arī dažas bulciņas!:)
Un tiem kam kkas nepatīk taisat paši labākus;) :D
Nu tā šodien sadomāju, ka vajag kaut ko garšīgu sataisīt...un sapratu ka vislabāk būs gatavot rauga mīklu, jo tad sanāk gan brīnumgarda pica, gan saldajam ēdienam arī dažas bulciņas!:)
Un tiem kam kkas nepatīk taisat paši labākus;) :D
Mīkla:
250g sviesta
puspaciņa rauga
aptuveni puslitrs piena
daudz miltu ( parasti lieku pēc izjūtām:D )
nedaudz cukurs un sāls
Picai var ņemt visu ko vien sirds kāro, bet mēs izmantojām desu, sieru, šampinjonus, tomātus, majonēzi un kečupu
Arī bulciņas var taisīt ar dažādiem pildījumiem, bet man vislabāk garšo ar marmelādi, magonēm un kanēli:)
Nu tad sākam!
Ielejam bļodiņā pienu un sildam līdz aptuveni 30 grādu temperatūrai. Otrā bļodiņa ieliekam sviestu un izkausējam.
Tad salejam pienu un izkausēto sviestu kopā. Pieberam aptuveni šķipsniņu sāls un 1 - 2 tējkarotes cukura ( atkarīgs no tā cik saldu vēlas mīklu). Kārtīgi samaisam un sākam sijāt klāt miltus.
Atsevišķā trauciņā ieliekam raugu un pieberam mazliet cukuru. Maisam kamēr paliek šķidrs. Tas ir iespējams!:D
Un kā mana mamma teica, tad kad ir tāda putriņa jau mazliet tad liekam raugu klāt:D Pēc tam vēl sijājam klāt miltus un pašās beigās pielejam aptuveni 2 - 3 ēdamkarotes eļļas.
Tad kad tas viss izdarīts tad liekam mīklu siltā vietā lai rūgst.
Nu tad sākam taisīt picu:)
Šīs ir manas sastāvdaļas ko es liku, bet katrs jau var pēc savas gaumes taisīt. Bet tiem kas vēlas picu garšīgāku un pikantāku iesaku ņemt žāvēto desu;)
Un neaizmirstiet salikt labi daudz siera ( tā mana mīļākā picas sastāvdaļa:D)
Un tad kad viss sagatavots tad tik liekam krāsnī iekšā un cepam!
Te vēl viss ir procesā:)
Un kamēr cepas pica tikmēr sākam taisīt bulciņas:)
paņemam daļu no mīklas un izrullējam kko līdzīgu taisnstūrim. Man gan īpaši labi nesanāca, jo mīklas rullis kkur bija aizklīdis un tāpēc bija jāizmanto pudele. Pēc tam pārsmērējam ar sviestu/ margarīnu un pārkaisam ar cukuru.
pēc tam pārkaisam ar ko vien vēlamies...sarullējam mīklu garā desā un sagriežam vairākās daļās un sākām veidot kko līdzīgu bulkām:D