local-stats-pixel

Kā pagatavot suši?18

152 4

Suši ir japāņu gardums, kas jau vairs netiek uzskatīts par kaut ko ārkārtīgi neparastu, jo šobrīd visā pasaulē ir gan suši restorāni, gan arī dažādas ieskrietuves, kurās pēc patikas un gaumes var nobaudīt dažādu veidu rīsu ēdienus. Katram pavāram ir sava gatavošanas recepte, kuras noslēpumus viņš nelabprāt atklāj, bet es izvēlējos vienu no ierastākajām, tradicionālajām receptēm maki suši un pastāstīšu kā mājas apstākļos pašiem to pagatavot.


Suši Sastāvdaļas

0, 5 kg suši rīsu

10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši

6 ēdk. rīsu etiķis

Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta

Hari – marinēts un smalki sagriezts ingvers

Sojas mērce

2 gab. laša filejas

1 avokado

1 svaigs gurķis

garneles

1 budžiņa tunča savā sulā

Bambusa paklājiņš suši tīšanai.


Suši rīsu vārīšana

Šis process ir ļoti svarīgs, jo no rīsu kvalitātes būs atkarīga suši garša. Rīsus liek vēsā ūdenī un 20 min. ļauj mērcēties. Tad tos nokāš un noskalo. Procesu vēlreiz atkārto. Kad rīsi pēdējo reizi noskaloti, liek tos katlā un pielej apm. 0,75 l ūdens un uz lēnas uguns vāra 20 min. Atcerieties, ka rīsus maisīt nedrīkst! Kad rīsi uzvārījušies un 5 minūtes pastāvējuši, pievienojam 6 ēdk. rīsu etiķa un tikai tad ar koka lāpstiņu lēnām iecilājam rīsos. Rīsus atdzesējam.


Nu tad sākam?

Reklāma
Reklāma
152 4 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 18

0/2000

Es nekad nelieku rīsus pa visu aļģu lapu! Pietiek ar pusi.

Pārāk rīsaini sushi man negaršo. Un tīri no pieredzes es ieteiktu pielikt klāt arī Filadelfijas sieru. Tā ir smeķigāk!:))

13 0 atbildēt

tātads iesākumā - 1 - atrodi darbu lai vari nopirkt sastāvdaļas :D

6 0 atbildēt

Beidzot normāla recepte! (y)

Dievinu sušī :)

2 0 atbildēt

Par gaumi nestrīdās, bet rīsu šņabis - sakē (kuru šamējie dzer siltu) būtībā ir ~ 20 grādīga rīsu kandža, un ja silta tad pietiekoši pretīga tiem, kuri pieraduši dzert ko piemērotāku mūsu platuma grādiem.

1 0 atbildēt

kas ir tas melnais?

0 0 atbildēt

khemmm,vismaz būtu noņēmis linkus no dažām vietām tekstā. un jā,varēji parādīt no kurienes nokopēji. brutāli. http://www.gatavosim.lv/susi-pagatavosana/

1 1 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

a ko tas rīsu etiķis dod?

0 0 atbildēt

Kā to par suši var nosaukt?? :D

Ja nu vienīgi lauku gaumē..

1 1 atbildēt

Cik tas apmeram izmaksaja?

0 0 atbildēt

Nu gan sakārdināji! :)) Sen neesmu ēdusi šo gardumu.

0 0 atbildēt

nekad neesmu tādus ēdis.. ..un neesmu pārliecināts vai vispār gribu.. :D

2 3 atbildēt