local-stats-pixel

Kā pagatavot sushi?9

38 3

Takā šodien rimi nopirku šo ņammu , tad arī internetā pameklēju recepetes kā šo te uztaisīt pašam.

Suši ir japāņu gardums, kas jau vairs netiek uzskatīts par kaut ko ārkārtīgi neparastu, jo šobrīd visā pasaulē ir gan suši restorāni, gan arī dažādas ieskrietuves, kurās pēc patikas un gaumes var nobaudīt dažādu veidu rīsu ēdienus. Katram pavāram ir sava gatavošanas recepte, kuras noslēpumus viņš nelabprāt atklāj, bet es izvēlējos vienu no ierastākajām, tradicionālajām receptēm maki suši un pastāstīšu kā mājas apstākļos pašiem to pagatavot.

Suši Sastāvdaļas

0, 5 kg suši rīsu

10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši

6 ēdk. rīsu etiķis

Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta

Hari – marinēts un smalki sagriezts ingvers.

Sojas mērce

2 gab. laša filejas

1 avokado

1 svaigs gurķis

garneles

1 budžiņa tunča savā sulā

Bambusa paklājiņš suši tīšanai.

Suši rīsu vārīšana

Šis process ir ļoti svarīgs, jo no rīsu kvalitātes būs atkarīga suši garša. Rīsus liek vēsā ūdenī un 20 min. ļauj mērcēties. Tad tos nokāš un noskalo. Procesu vēlreiz atkārto. Kad rīsi pēdējo reizi noskaloti, liek tos katlā un pielej apm. 0,75 l ūdens un uz lēnas uguns vāra 20 min. Atcerieties, ka rīsus maisīt nedrīkst! Kad rīsi uzvārījušies un 5 minūtes pastāvējuši, pievienojam 6 ēdk. rīsu etiķa un tikai tad ar koka lāpstiņu lēnām iecilājam rīsos. Rīsus atdzesējam.


38 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

šodien šitos taisīiijuu

mmmmmmmmmmmmmmmmmm mans mīļākais ēdiens (mm) emotion

2 1 atbildēt

autor tu esi sajaucis 2. bildes sastāvdaļu ar 3.!

2.bildē drīzāk  redzams avakado nevis gurķis :)

0 0 atbildēt

O paldies,tieshi nakam 6dien būs jāķīlē :D

0 0 atbildēt

Manā māte visai bieži taisa jau vairākus gadus tieši pēc šīs receptes.... sanāk daudz lētāk un vairāk nekā restorānos.

0 0 atbildēt

Nu tas iisti nav sushi, shitam bija cits nosaukums, saistiits ar sushi, iistais sushi ir vnk riisi ar zivi.

0 3 atbildēt