Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
250 g. miltu
30 g. saldkrējuma sviests
1 ola
1 t.k. kakao pulvera
šķipsniņa sāls
Cukurs pēc garšas
0.5 t.k. soda
9% etiķis sodas šūmēšanai
Pagatavošana:
1.Izsijājiet miltus dziļā traukā. Pa virsu, bedrītē, ieberiet cukuru, sāli, mīkstu un sagrieztu saldkrējuma sviestu, sodu, sašūmētu ar etiķi, un iesitiet olu.
2.Samīciet mīklu ar rokām, bet ne ilgi, savādāk mīkla zaudēs savu plastiskumu un cepumi sanāks cieti. Ja šķidruma ir par maz, un mīkla nelīp, pievienojiet nedaudz sviesta vai dzeramo ūdeni. Sajaukto mīklu sadaliet divās daļās.
3.Vienu daļu nolieciet malā, bet otrai pievienojiet kakao pulveri un kārtīgi to samaisiet.
4.Abas mīklas (gaišo un šokolādes) saveliet bumbās un ietiniet pārtikas plēvē. Lai tās varētu vieglāk izrullēt un mīkla cepšanās laikā neplaisātu, ielieciet to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Gadījumā, ja jūs pārdomāsiet un negribēsiet cepumus cept, mīklu ledusskapī var glabāt trīs diennaktis vai arī to vienkārši sasaldēt.
5.Tad izņemiet mīklu no ledusskapja. Noņemiet plēvi un ar rulli izrullējiet plānā kārtā. Sākumā šokolādes mīklu, pēc tam to pašu veiciet ar gaišo – izrullējiet plānā kārtā. Lai izvairītos no mīklas lipšanas pie dēlīša, ērtāk to ir rullēt uz pergamenta papīra, uz kura pēc tam liksiet cepumus cepties plītī.
6.Kad abas mīklas daļas būs izrullētas, uzlieciet tās vienu virs otras un sarullējiet blīvā ruletē.
7.Tad ar asu nazi sagrieziet ruleti 6-8 mm plānās plāksnēs.
8.Iegūtos cepumus vēlreiz norullējiet, lai tie kļūtu plānāki un mīkla savā starpā saliptu. Tas arī ir nepieciešams tam, lai izlīdzinātu visu mīklas slāņu biezumu, savādāk cepumi izcepsies nevienmērīgi.
9.Izlieciet cepumus uz pannas un lieciet tos uzkarsētā plītī 220 grādu karstumā uz 10 minūtēm. Tie labāk saķersies, ja plītij uzregulēsiet programmu “Konvekcija”.