Mēs visi esam pazīstami ar zemesriekstu sviestu. Bet vai jūs zinājāt, ka šo ''sviestu'' var pagatavot no gandrīz jebkādiem riekstiem?
Viss ir ļoti vienkārši, Jums ir vajadzīgas 2 lietas :
Rieksti pēc izvēles ( šajā gadījumā indijas rieksti )
Virtuves kombains vai blenderis.
Kā pagatavot indijas riekstu sviestu / krēmu?9
Vispirms jums ir nepieciešami rieksti. Šeit es izmantoju indijas riekstus. Rezultātā iegūsiet maigu, krēmīgu sviestu, kurš ļoti labi derēs gan baltmaizei, gan rupjmaizei.
Priekš 0,5 burciņas būs nepieciešami apmēram 350g-400g riekstu. Man bija tikai 1,5 paciņas un sanāca apmēram pus burciņa.
Tad jums ir vajadzīgs virtuves kombains ar metāla asmeni vai blenderis. Jo jaudīgāks, jo labāk. Pagatavošanas ātrums būs atkarīgs no ierīces jaudas.
Tagad riekstus ieberam traukā un ieslēdzam iekārtu uz maksimālo ātrumu.
Jau pēc dažām sekundēm rieksti samalsies sīkās drupačās, bet ir jāturpina blendēt.
Pēc dažām minūtēm sāks izdalīties eļļas no riekstiem un masa sāks lipt pie malām. Paņemiet masu nost no malām un turpiniet blendēt.
Vēl pēc dažām minūtēm masa siltuma ietekmē būs sākusi lipt kopā. Viss ir kārtībā, turpiniet blendēt. Tagad jau varat pievienot pēc izvēles sāli, cukuru vai vēl ko citu.
Es izvēlējos pievienot 2 ēdamkarotes cukurniedru sīrupa un šķipsniņu sāls. Rezultātā būs mazliet salds un ļoti maigs indijas riekstu sviests. Vēl var pievienot medu, kanēli un citas lietas pēc personīgās izvēles.
Apmēram pēc 10 min visam vajadzētu būt gatavam. Šeit jūs redzat kā izskatās gatavais produkts, vēl atrodoties blenderī.